Sport 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

KARATE: Međimurci sa svjetskim medaljama

■ KK “MEĐIMURJE” NEDELIŠĆE - od 30.6. do 4.7. Međimurci su sudjelovali na Svjetskom karate kampu za mlade u Umagu, na kojem je nastupilo 600 natjecatelja iz 40 zemalja, između ostalog iz Hong Konga, Indije, Azerbajđana, Rusije, Švicarske, Slovenije, Grčke, Nizozemske... Međimurci su napravili povijesni rezultat okitivši se s dvije medalje. Luna Hamer je prvog dana uzela zlato u lakoj kategoriji mladih kadetkinja do 40 kg, a drugog dana nastupili su Lucija Lesjak i Leon Marciuš. Lucija je imala manjak sportske sreće i tako prvu borbu izgubila od Grkinje, a Grkinja kasnije izgubila. Lucija je tako ostala bez mogućnosti borbe za broncu. Leon je krenuo vrlo hrabro u prvu borbu ali na žalost ipak izgubio od predstavnika Slovenije tijesnim rezultatom od 4:3, slovenski reprenzentativac ušao je u finale te time Leonu dao mogućnost borbe za broncu.  Pobijedio je najprije predstavnika Hrvatske s 8:1, a zatim predstavnika Švicarske 4:1 i tako osvojio broncu zlatnog sjaja. Natjecatelje je vodio trener Kristijan Lesjak koji je zadovoljan nastupom i pokazanim. Međimurci su tako odlično zatvorili sezonu bogatu medaljama i opet ispisali povijest medimurskog karatea. Iz kluba se nadaju pozivu međimurskog župana da osobno čestita Međimurcima čime bi dokazao da i mali sportovi imaju mjesta u povijesti međimurskog sporta. (a.m.)

- - - -

■ KARATE KLUB “DO” NEDELIŠĆE - u Umagu su sudjelovali i članovi karate kluba “DO” Nedelišće Fabijan i Vilim Muršić. U uzrastu mlađih kadeta (12-14 godina) u teškoj kategoriji (+55 kg) nastupio je Fabijan Muršić i osvojio broncu. U četvrfinalu je pobijedio predstavnika Indije s 3:0 i to s tri pojedinačne ručne tehnike. U polufinalu je poražen od kasnijeg viceprvaka teške kategorije.

Drugog dana u uzrastu kadeta (14-16 godina) u srednjoj kategoriji (-57 kg) nastupio je Vilim Muršić koji je u osmini finala poražen od predstavnika Slovačke. Vilim nije dobio šansu boriti se za brončanu medalju jer je Slovak u polufinalu, pri rezultatu 4:4, izgubio na preglasavanje sudaca od predstavnika Crne Gore. Vilim i Fabijan neizmjerno su zadovoljni naučenim i sretni što su imali priliku sudjelovati.

Izvor: 3090