Sport 24.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Karlo Turk - majstorski kandidat

Karlo Turk -
majstorski kandidat!
Bilo je samo pitanje dana kad će na novoj Nacionalnoj rejting listi Karlo Turk, šesnaestogodišnji junior ŠK Mursko Središće, izaći kao majstorski kandidat. Najavljivao je to u Vinkovcima na kadetskom finalu i ljetos u Puli, na međunarodnom openu. Psihološku granicu prekoračio je u Humu na Sutli na openu u studenom prošle godine kad je osvojio 3. mjesto iza inter-majstora Mrđe i Dorića. Tamo je osvojio preko 50 elo-bodova. Krajem siječnja ove godine nastupio je na Otvorenom prvenstvu Sisačko-moslavačke županije i osvojio odlično treće mjesto, ispred FM Krištofića i IM Franića. Tim nastupom je zaokružio bodovnu križaljku za osvajanje titule majstorskog kandidata. Treba istaknuti još i nedavno 4. mjesto na brzopoteznom turniru u Mariboru te odličan nastup na Kupu Međimurja, gdje je nanizao 4 pobjede u 5 kola s vrlo jakim igračima.
Pokazalo se da je najviše bodova nakupio u seniorskoj konkurenciji pa još čekamo njegov pravi bljesak na nekom državnom juniorskom prvenstvu, kako bi dobio priliku sudjelovati na europskom ili svjetskom prvenstvu. Uz neosporan talent, jedini recept za uspjeh je rad i obiteljska podrška. Uz svoju mlađu sestru Tajanu, koja je još kadetkinja, najmlađi su majstorski kandidati u Međimurju i široj regiji sjeverne Hrvatske! (v.t.)

II. HRVATSKA JUNIORSKA LIGA-CENTAR
Mihovljančani najveći favoriti
U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza u subotu, 19. ožujka, počelo je 20. ekipno prvenstvo II. juniorske lige-centar, u kojoj igraju klubovi iz Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Zagrebačke (i Grad Zagreb) te Međimurske županije, čiji su predstavnici šahisti mihovljanske “Slobode”, inače s najvišim rejtingom u ligi pa tako i favoriti. Prijavljeni su ovi igrači: Ivan Novak, Matija Sršan, Hrvoje Kovač, Josip Slamar, Bruno Makovec, Lukas Novak, Juraj Toplek, Matija Jančikić, David Škrobar i Filip Vinković. Prvo i drugo kolo igrano je prošle subote u Đurđevcu, 3. i 4. kolo na rasporedu je 26. ožujka u Dugom Selu, 5. i 6. u Petrinji 2. travnja te 7. kolo 9. travnja u Buševcu. Prvoplasirana ekipa stječe pravo nastupa u I. juniorskoj ligi. Podsjećamo, od međimurskih ekipa prošle godine ekipa Gornjeg Mihaljevca već je ušla u 1. ligu. Traba naglasiti da u ekipi “Ivan Dvoržak” Rovišće-Zrinski Topolovac nastupaju i mladi međimurski šahisti Karlo i Tajana Turk, inače i članovi ŠK Mursko Središće, oboje majstorski kandidati.

III. I IV. HRVATSKA LIGA
Novi pravilnik
Prije 14 dana objavili smo raspis za natjecanje za III. i IV. hrvatsku šahovsku ligu. U međuvremenu je donijet novi Pravilnik, koji će povjerenik liga Saša Stanković dostaviti svim prijavljenim ekipama. U Gornjem Mihaljevcu izvršeno je izvlačenje prijavljenih klubova i parova:
- 3. liga, 1. kolo (26./27.3.): Mladost (Varaždinske Toplice) - Goran, Strahoninec - Pretetinec, Miklavec - Međimurje, Stridon II - Mursko Središće, Sloboda - Varaždin II.
- 4. liga, 1. kolo (27.3.): Gardinovec - Goran S III, Gornji Mihaljevec - Dinamo, Metalac - Strahoninec G.M., Međimurje II - Novi Marof, Nikola Zrinski - Nedelišće, Sloboda II je slobodna.
Vladimir Turk

Izvor: 2917