Sport 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

KK KOTORIBA: Fuš umjesto Zvošeca

U subotu 29. ožujka je u klupskim prostorima KK Kotoriba održana njihova godišnja skupština koja je bila zbog objektivnih okolnosti izborna jer je ranijom odlukom Upravnog odbora došlo do opoziva nekih članova rukovodećih struktura, prije svega predsjednika kluba, dopredsjednika, članova Upravnog i Nadzornog odbora. Učinjeno je to temeljem statutarne odredbe kluba i to na pola mandata. Sve je to napravljeno jer je dosadašnji predsjednik Dobriša Zvošec iz samo njemu znanih razlog napustio klub kojeg je do tada uspješno vodio, dok je jedan član Nadzornog odbora preminuo. Zbog svega toga došlo je do spomenutih preinaka.
Jednoglasnom odlukom članova kluba za novog je predsjednika izabran Miljenko Fuš, dosadašnji dopredsjednik, novi će dopredsjednici biti Roberto Ujlaki i Branislav Fuš, a novi članovi Upravnog odbora Rudolf Balog i Goran Munka, dok će u Nadzornom odboru biti Tomislav Sušec, Hrvoje Fuš i Željko Radmanić.
O minulom jednogodišnjem radu govorio je dopredsjednik Miljenko Fuš. Istaknuo je kako su svi planski zadaci do kraja realizirani. Pohvalio je i rad Škole košarke, dobru suradnju s mjesnom osnovnom školom. Rekao je kako klub podržava sve akcije Općine i kako je lani po 17. put bio organizator tradicionalnog turnira Streetball open koji u zadnje tri godine nosi ime Memorijal Bojan Zvošec. Na kraju se je zahvalio svim klupskim sponzorima i donatorima, a posebno Općini Kotoriba.
O rezultatima pojedinih igračkih kategorija govorili su njihovi treneri Goran Munka za momčadi u-10 i u-14. Rekao je kako najmlađi igrači čekaju završnicu turnira prvaka triju skupina u kojima su se oni natjecali, dok su igrači u-14 u svom jednokružnom natjecanju od 15 ekipa zauzeli zadovoljavajuće šesto mjesto. Istaknuo je i najbolje strijelce. Kod u10 to je bio Radovan Bogdan, a kod u14 Denis Ignac. Iako su prvenstvo, igrajući izvan konkurencije, kadeti završili bez poraza njihov trener Rudolf Balog izrazio je nezadovoljstvo ekipom jer nije ispunila njegove visoke kriterije, a ovdje je kao prvog strijelca istaknuo Nevena Ujlakija. Seniori su se natjecali u C-1 ligi Košarkaškog saveza Međimurske županije i svoju su prvu pobjedu protiv Lepoglave ostvarili baš na dan skupštine, naglasio je njihov trener Roberto Ujlaki. Nije tražio opravdanje za loše rezultate već je naglasio kako su si igrači bili sami svoji najveći protivnici i to upravo iz razloga što nisu trenirali. Najveći dobitak za tu momčad je postepeni ulazak kadeta u taj sastav koji ovdje dobivaju rutinu i konačno oni će već sutra biti klupska okosnica, pa je tu pohvalio Petra Fuša, Nevena Ujlakija i Adriana Zvošeca te braću Andrlon, Nevena i Mišela.
Novoizabrani predsjednik je o planovima za sutra istaknuo kontinuitet aktivnosti s posebnim naglaskom na skrbi o mladim igračima i daljnjim radom s onima koji kucaju na klupska vrata. Skup su pozdravili predstavnici mjesnih udruga i ustanova, a iz govora općinskog načelnika Ljubomira Grgeca izdvajamo čestitku novom rukovodstvu na hrabrosti preuzimanja kluba. A čestitao je onima koji su godišnji posao odradili do kraja unatoč političkim podmetanjima i spletkama. Apelirao je na mjesnu OŠ-u da smanji najamninu za korištenje dvorane jer u klubu su školska djeca, a konačno klub u mnogome pomaže školi.
Za kraj poziv novog predsjednika za pomoć i podršku, kao i poziv „izgubljenim“ igračima da se vrate u klub i pomognu mu u okviru svojih znanja i mogućnosti. Na početku skupa minutom stajanja odana je počast preminulim članovima Bojanu Zvošecu, Zvonimiru Sabolu i Josipu Lukši.

Mladen Grubić

Izvor: 3075