Sport 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

KOŠARKA: Dva poraza Čakovca / Najkošarkaš

Nova dva poraza Čakovca
Košarkaši Čakovca nakon poraza u 1. kolu od Hermesa u Zagrebu, doživjeli su dva nova poraza u kvalifikacijama za A-1 ligu. Prvo su prošle srijede na domaćem terenu izgubili od Škrljeva u produžetku, a novi poraz doživjeli su u subotu na gostovanju u Belišću.
ČAKOVEC - ŠKRLJEVO 74:81
(14:14, 19:28, 19:11, 20:19, 2:9)
Čakovec: Novak M. 23, Prprović 22, Biševac 9, Horvat 7, Novak N. 5, Golik 3, Terek 3, Kranjčec 2, Drk, Juras, Momčilović, Pustić
Košarkaši Čakovca utakmicu su otvorili mini serijom, uslijedile su bolje minute za goste koji rade seriju 12:2 i prelaze u vodstvo 14:8. Igrači Čakovca pribrali su se u posljednjim minutama prvog perioda. Novak je zabio 12 od 14 pogodaka u prvoj četvrtini. Prednost gostiju kretala se između pet i devet koševa razlike. Druga četvrtina završava +9 za goste. Treću četvrtinu gledali smo puno bolji, odlučniji i agresivniji Čakovec, a to se isplatilo. Nastavio je Čakovec odličnom igrom i u posljednjoj četvrtini i imali vodstvo 64:55. A tada su gosti dobrom igrom došli do poravnanja na 69:69 samo minutu i pol do kraja utakmice. Utakmica završava 72:72 i odlazi u produžetak, a tu je Škrljevo u dodatnih pet minuta potpuno nadigralo Čakovec. Dobili su ga rezultatom 9:2. • Ostali rezultati 2. kola: GKK Šibenik - Hermes Analitica 100:72, Belišće slobodno.
BELIŠĆE - ČAKOVEC 73:65
(18:22, 25:14, 18:14, 12:15)
Čakovec: Pustić 17, Novak M. 13, Kranjčec 9, Lepen 9, Horvat 6, Prprović 5, Terek 3, Golik 2, Biševac 1, Drk, Novak N.
Čakovec je dobro krenuo u utakmicu i dobio prvu četvrtinu. Zaigrali su i domaćini puno bolje u obrani, počeli pogađati te na poluvremenu vode 43:36. Sredinom trećeg perioda, Belišće tricom Marka Solde po prvi put odlazi na dvoznamenkastu prednost. Početkom posljednje četvrtine povećali su prednost na 16 poena razlike i tu je susret bio riješen. Čakovec je do kraja utakmice uspio smanjiti na podnošlivih osam poena minusa.
Čakovec razloge poraza mora tražiti u čak 18 izgubljenih lopti i12 promašenih slobodnih bacanja što je za utakmicu ovakvog tipa previše. • Ostali rezultati 3. kola: Škrljevo - Šibenik 98:101 (nakon produžetaka), Hermes Analitica slobodna.
TABLICA
1. Škrljevo 3 2 1 5
2. Šibenik 2 2 0 4
3. Belišće 2 1 1 3
4. Hermes 2 1 1 3
5. Čakovec 3 0 3 3
• Sljedeće kolo koje se igra u subotu, 13. travnja, Čakovec je slobodan, a zatim im u utorak 16. travnja stiže daleko najbolja momčad kvalifikacija, Šibenik, nekadašnji prvoligaš u kojem je legendarni Dražen Petrović počeo igrati košarku.
Teo Cilar

IZBOR ZA NAJKOŠARKAŠA

Portal emedjimurje.hr počeo je s izborom za najbolje košarkaše protekle sezone. Ovo je već treća godina da se biraju najbolji košarkaši pa izbor možemo nazvati i tradicionalnim. Ove sezone malo je drugačiji sistem pa će tako treneri naša tri drugoligaška kluba, predsjednik KSMŽ Saša Repalust i novinari portala birati najboljeg košarkaša sezone. Igrači u izboru su svi igrači naša tri drugoligaška kluba plus Goran Fodor i Andrija Hrkač, naši igrači prvoligaša iz Križevaca, a tu će biti i Mario Novak-Medo, te Manuel Novak, igrači Grafičara iz Ludbrega kao i Aleksandar Marciuš, član NCAA momčadi Purdue Boilermakers.
Pošto su igrači koji igraju C-1 ligu teško dolazili do bodova u izboru, od ove smo godine odlučili birati i najboljeg košarkaša C-1 lige u prošloj sezoni. U izboru su tako igrači Međimurje Globetke, Dubravčana, Preloga, Donjeg Kraljevca, Kotoribe, Mladosti i Nedelišća. U izboru ne sudjeluju momčadi Grafičara II iz Ludbrega i Čakovca BŠT za koji su više manje nastupali igrači A-2 ligaša Čakovca. Od ovih sedam momčadi čiji su igrači u izboru samo treneri Nedelišća i Mladosti neće birati najbolje košarkaše C-1 lige jer su te momčadi igrale van konkurencije. Igračima tih sastava dopušteno je da svejedno sudjeluju u izboru. Uz navedene još će predsjednik KSMŽ, Saša Repalust i novinari dijeliti glasove.
Tu je i izbor za najveću nadu sezone, a sudjeluju igrači rođeni 1995. godine i mlađi. Kod ove konkurencije glasove daju svi treneri koji glasuju za najkošarkaša sezone i najboljeg igrača C-1 lige, kao i predsjednik KSMŽ te novinari. Treneri koji sudjeluju u izboru su: Bruno Kovačić (Čakovec), Roko Sorić (Međimurje), Branko Damjanović (Rudar Cimper), Davorin Škoda (Međimurje Globetka), Kristijan Krušelj (Dubravčan), Vedran Šarić (Prelog), Domagoj Štefan (Donji Kraljevec), Roberto Ujlaki (Kotoriba).
Glasovanje je ‘otvorio’ sada već bivši trener prvaka A-2 lige sjever, Bruno Kovačić. Bruno je doveo Čakovec do naslova prvaka, a zatim je zbog nesuglasica u momčadi napustio mjesto glavnog trenera prije samog početka kvalifikacija za A-1 ligu:
- Ova sezona bila je napornija od prošle u više područja. Od ranog početka do mase utakmica, veliki broj igrača koji su prošli trenažni proces, do koordinacije ukupnog pogona. Srećom uprava je dobro pratila u puno područja ukupan rad, ali desili su se i propusti. Kasno okupljnje juniora i nesređivanje dokumentacije na vrijeme iskorišteno je da se juniori koji su na čelu s Milanom Bošnjakom kao trenerom, izbace iz daljeg natjecanja. Ponašanje pojedinih igrača u seniorskoj ekipi tijekom sezone dovelo je do mog odstupanja na kraju A-2 lige, iako smo svi zaslužni i za pobjede i za poraze, ali u konačnici i za 1. mjesto. Mi jesmo ekipa koja je okupljena na dobrovoljnoj bazi, ali na žalost kod pojedinaca je potpuno prevladao rekreativni pristup. Nadam se da će se dolaskom Milana Bošnjaka na mjesto trenera, neke stvari popraviti i biti dobra osnova za iduću sezonu. Perspektive ima u klubu. Naglasio bih da nisam ljut na nikog, samo razočaran antisportskim pristupom pojedinaca.
• Evo kome je Bruno Kovačić dao svoje glasove:
Najkošarkaš: 1. Manuel Novak - 6 bodova, 2. Mario Novak Marek - 4 boda, 3. Andrija Hrkač - 3 boda, 4. Goran Fodor - 2 boda, 5. Aleksandar Marciuš - 1 bod.
Najveća nada: 1. Patrik Jambrović - 3 boda, 2. Tomislav Perčić - 2 boda, 3. Bruno Ribić - 1 bod.
Pripremio
Teo Cilar

Izvor: 3024