Sport 19.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

KOŠARKA: Kraljevčani 2. u Budimpešti

Mladi košarkaši košarkaškog kluba D. Kraljevec (KKDK) sudjelovali su na međunarodnom košarkaškom turniru u Budimpešti u Mađarskoj za djecu do 12 godina starosti, a na poziv tamošnjeg kluba KK BLF Palota i Hrvatske zajednice XV. Okruga Budimpešte.
Već prvi dan naši dečki upisali su uvjerljivu pobjedu protiv KK Radobasket te drugi dan još uvjerljiviju pobjedu nad KK KISS Lenke, a čime je osvojeno prvo mjesto u skupini. U polufinalu KKDK je odmah u početku slomio otpor protivnika te na kraju glatko svladao ekipu Budafoki KK i plasirao se u nedjeljni finale. Finale je igrano pred prepunom dvoranom i bučnim navijanjem protivnika, a protivnik KKDK-u bio je domaćin KK BLF Palota. Utakmica koju od početka u rukama drži KKDK nažalost je na kraju završila rezultatom 57:54 za domaćina.
Iako se teško oteti dojmu da je turnir zamalo osvojen, odnosno da je izgubljen u skoro zadnjim sekundama susreta, KKDK je i drugim mjestom ostvario veliki uspjeh na ovako jakom međunarodnom turniru na kojem se natjecao protiv ekipa iz miljunskih europskih gradova Budimpešte i Bratislave. Sve tim više što je igrač KKDK-a Leon Sinković-Gašparić uvršten u petorku turnira kao prvi organizator igre te je primio nagradu za najkorisnijeg igrača, dok je Nikola Ivanović primio nagradu za najatraktivniju igru na turniru. No, treba napomenuti da je svaki, doslovce svaki naš igrač pokazao zavidne košarkaše sposobnosti i znanje i „ostavio srce na terenu“.
Velike pohvale idu cijeloj ekipi koja se sa sjajnim peharom vratila kući, a u sastavu: Gabrijel Švenda, Luka Bašnec, David Šupljika, Leon Sinković-Gašparić, Dorian Setnik, Matija Međimurec, Ivan Mikec, David Lepen, Hugo Jurčec, Nikola Ivanović, Luka Recek i Niko Vuk, predvođenih mladim trenerom Mihaelom Ružićem koji je sjajno postavio igračku taktiku obzirom da se igralo po pravilima mađarskog košarkaškog saveza koja se bitno razlikuju od naših.
KK D. Kraljevec se ovim putem zahvaljuje svojim domaćinima, KK BLF Palota, a naročito Hrvatskoj zajednici XV. Okruga Budimpešte i njezinom predsjedniku Istvanu Kuzmi koji je cijelo vrijeme bio uz igrače i bio najbolji mogući domaćin, a na svoj gostoljubivosti, nezaboravnom vožnjom Dunavom, razgledom grada. KKDK se nada da će se već sljedeće godine slični turnir održati u D. Kraljevcu, ali i u Budimpešti na koji će moći ići i igrači koji ovaj put zbog ograničenog broja nisu mogli ići.
Teo Cilar

HAKL IVANOVEC

Prošlog vikenda je u Ivanovcu održan prvi hakl turnir pod nazivom “Hakl Ivanovec 2012“. Nastupilo je 7 ekipa mlađih kategorija i 9 seniorskih ekipa. Kod seniorske konkurencije nastupili su: Buncek brejkersi, 3D Pero, Ekipa za očevid, Triple double, Plavi 7 tim, Van konkurencije, Bobo, Vuga i BŠT. Naslov je osvojila ekipa “Plavi 7 tim“ iz Nedelišća koja je u finalu dobila “Ekipu za očevid“ s 21:19. Treće mjesto je pripalo ekipi “3D Pero“ koja je dobila “Buncek brejkerse“ s 21:14.
Ipak, najveće veselje među pobjednicima bilo je u mlađim kategorijama. Kod kadeta nastupile su sljedeće ekipe: Dream team, Jordanovi sinovi, W.P. Kotoriba i Pokemoni. Najbolja je bila ekipa W.P. Kotoriba koja je pokazala da se u KK “Kotoriba“ ne trebaju bojati za budućnost. Dječju kategoriju sačinjavale su tri ekipe: Trio fantastiko, Mješana porcija i Cibona. Mješana porcija je bila najbolja, a u ekipi su bili zajedno, kako i sam naziv ekipe govori, mješano, curice i dečki!
Teo Cilar

Izvor: 2986