Sport 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

KOŠARKA: Ljepotica na kotoripskom streetballu

Među sudionicima 18. streetball turnira u Kotoribi u subotu, 16. kolovoza u mjesnom Sportskom parku zapazili smo jedinu košarkašicu. Ne samo što je bila jedina već je svojom gracioznošću, pokretima, skokovima, gađanjem trica... odskakala od drugih. Nosila je dres s brojem 14. 

Doznali smo da je u Kotoribu došla iz Donje Dubrave u kojoj kod rođaka provodi godišnji odmor i da nije niti trenutka dvojila doći kada je čula za ovaj košarkaški događaj. Igrala je s prijateljima u ekipi imena Ljepotica i zvijeri.

Ona je 19-godišnja Aleksandra Pongrac koja je rođena u Frankfurtu na Majni, gdje i živi, a povremeno dolazi u Donju Dubravu u kojoj jedan dio slobodnog vremena provodi u Sportskom parku Krbulja i nerijetko „hakla“ s domaćim dečkima te je kao takva tamo izuzetno popularna. Aleksandra aktivno igra košarku u frankfurtskom košarkaškom klubu HTG Bod Homburg već 9 godina na krilnoj poziciji. Ekipa za koju igra natječe se u 3. njemačkoj ligi. Rekla je kako joj je ljubav za taj sport usadio tata Zlatko koji je također bio ovdje košarkaš.

S njom je u Kotoribi bila i Gloria, njezina sestra blizanka, koja također igra košarku i klupska joj je suigračica, no, te subote, nažalost, nije mogla nastupiti zbog ozljede. Rekla je kako joj je želja ponovo doći u Kotoribu na ovakva druženja, ali i to kako u košarci stremi većim dometima.

 

Tekst i foto 

Mladen Grubić

Izvor: 3097