Sport 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

KOŠARKA: "Međimurju" kup

MEĐIMURJE - ČAKOVEC 96:82
(30:19, 17:19, 21:18, 28:26)
Međimurje: Krajačić 31, Novak 27, Jambrović 14, Megla 11, Pađan 10, Gašparić 2, Martinović 1, Posavec, Rusak, Čibarić, Vurušić, Jelenić
Čakovec: Kolovrat 28, Kranjčec 13, Vrus 13, Ranteš 10, Drk 9, Hrkač 5, Vehtersbah 2, Žvorc 2, Momčilović, Keresteš, Valkaj
Košarkaši Međimurja vratili su u svoje vitrine trofej pobjednika kupa Međimurja “Krešimir Ćosić”. Oni su prošlog četvrtka u finalu bili bolji od prošlogodišnjeg prvaka A-2 lige sjever i branitelja naslova u kupu, gradskog rivala Čakovca. Iako su svi očekivali neizvjesno finale, bila je to jednosmjerna ulica. Međimurje je već nakon prve četvrtine imalo dvoznamenkastu prednost, a u prvih su 10 minuta predvođeni Danijelom Krajačićem i Mariom Novakom, dvojicom najiskusnijih postigli čak 30 poena dok je Čakovec s druge strane stao na 19 koševa. Druga četvrtina bila je puno izjednačenija, a dobiva ju Čakovec na krilima raspoloženog Milana Kolovrata. Susret je u potpunosti bio riješen u posljednjoj četvrtini kada Međimurje sredinom perioda odlazi na ogromnih +27. Trener Međimurja, Stjepan Novak, u tom je trenutku dao priliku svim igračima da zaigraju, većinom su to bili juniori. Ovo je prvi službeni seniorski trofej mladog trenera Međimurja, Novaka, koji nam je nakon susreta rekao:
- Nakon 10 godina rada u omladinskom pogonu kluba i rada sa svim selekcijama, ove sam sezone preuzeo seniorsku ekipu koja se sastoji od većine juniora uz iskusne igrače Novaka, Krajačića te povratnika Matije Megle u matični klub. Od seniora moram još spomenuti i Danka Martinovića, te mlađe seniore Podvezanca, Mavreka, Vurušića, Rusaka koji studiraju pa će nam pomagati koliko im obaveze na fakultetu budu dopuštale. Tu je još i Miko koji također studira.
• Jeste li očekivali ovako laganu pobjedu s obzirom na finale turnira u Murskom Središću od pred desetak dana kada ste igrali dva produžetka, a Čakovec je za razliku od tog susreta došao pojačan za Nikolu Hrkača?
- Iskreno i na turniru je u nekoliko navrata bilo 16 poena razlike gdje nismo kontrolirali razliku. Pobjeda na turniru nakon dva produžetka nam je dobro došla, ali neke stvari na toj utakmici nisam htio odigravati i otvarati karte dok je protivnik u nekim stvarima odigrao i iznad svojih mogućnosti jer je ova utakmica u finalu kupa ipak bila važnija. Moja momčad na čelu s Krajačićem, Novakom, Meglom i mladim Jambrovićem cijeli je susret kontrolirala uz male padove, ali uvijek smo se vraćali na 15 razlike i više te uspjeli prelomiti u zadnjoj četvrtini. Moram spomenuti i borbenog Martinovića koji koji je odradio odličan posao na Kolovratu, ali čestitke i ostatku ekipe na koncentraciji. Trenutni rezultat je realno stanje ekipa.
Teo Cilar

Izvor: 3051