Sport 19.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

KOŠARKA: "Međimurju" kup

Ove dvije momčadi sastale su se ove sezone dva put u pripremnim utakmicama. Obadvije utakmice bile su egal do kraja i u obje su slavili košarkaši Međimurja. Razlika u odnosu tih utakmica je ta da je momčad Međimurja znatno pojačana igrala finale. Tada Međimurje nije imalo Danijela Krajačića koji je došao iz prvoligaša Zaboka, kao ni prvog centra Borisa Zaspana i Matiju Novaka pristiglog iz Čakovca. Njih troje dali su ekipi Međimurja toliko željenu širinu i mogućnost rotacije. Samo 24 sata prije finala, oba finalista morala su igrati i utakmice 1. kola prvenstva.
RUDAR CIMPER -
MEĐIMURJE 53:97
(20-29, 12-21, 9-28, 12-19)
Rudar Cimper: Varga A. 9, Brodar N 0, Kraljić M. 0, Frančić D. 3, Hrkač N. 6, Radiković T. 4, Cilar T. 2, Bedi M. 4, Dodlek S. 10, Tkalec M. 10, Bogdan D. 5, Srnec S. 0. Trener: B. Damjanović
Međimurje: Novak N. 9, Pustić L. 2, Novak M. 5, Miko D. 0, Krajačić D. 23, Zaspan B. 1, Fodor G. 19, Krištofić P. 5, Biševac V. 7, Novak Mar. 8, Jelenić G. 4, Novak Mat. 14. Trener: S. Šopar
Rudar Cimper parirao je igračima Međimurja samo prvu četvrtinu. Na poluvremenu je već bilo 18 koševa prednosti za goste iz Čakovca. Svaku nadu da se vrate u utakmicu, košarkašima Rudar Cimpera, na samom početku treće četvrtine uzeo je Goran Fodor koji je s dvije trice povisio prednost Međimurja na 24 koša razlike. Nakon njega, dvije trice stavio je i Danijel Krajačić pa je tako u posljednjih 15 minuta utakmica bila revijalnog tona. Međimurje je na kraju slavilo uvjerljivo pred prepunom dvoranom u Murskom Središću s visokih 44 koša razlike i plasiralo se u daljnje natjecanje. Goste iz Čakovca su u ovoj utakmici predvodili, a Rudar Cimper. Sljedeći protivnik Međimurju biti će veliki suparnici iz Virja, Podravac.
Teo Cilar
Snimio Alen Galović

REKLI SU NAKON FINALA
• Srećko Šopar, trener Međimurja: - Ulazak u utakmicu pretjerano nerovozan kao da ćemo je s jednim šutem riješiti. Protivnik se ne predaje nakon našeg brzopletog šuta i naravno nervoza. Kad smo se koncentrirali na igru polako sve dolazi na svoje mjesto. Prvih 5 minuta treće četvrtine, prije svega obrambeno, vrhunska izvedba i to je utakmicu odvelo u mirne vode i čekao se samo kraj. Odlična rola Matije Novaka u trenucima kad se možda utakmica lomila pokazuje da imamo širinu koja nam daje za pravo nadati se velikim rezultatima ove sezone.
• Branko Damjanović, trener Rudar Cimpera: - Zaslužena pobjeda Međimurja u svakom pogledu. Iako smo mi naš cilj ispunili plasmanom u finale, željeli smo pružiti bolji otpor u finalu, ali na žalost nije išlo. Za nas tek sada slijede one bitne utakmice u prvenstvu, a košarkašima Međimurja sretno u daljnjem nastavku natjecanja u kupu.

Izvor: 2947