Sport 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

KOŠARKA: Patrik Jambrović - najveća nada sezone

Nakon što smo u prošlom broju predstavili najboljeg košarkaša sezone, sada je na redu najveća košarkaška nada. Patrika Jambrovića, košarkaša Međimurja, međimurski košarkaški treneri proglasili su najvećom nadom u prošloj sezoni, što je zaslužio najviše zahvaljujući odličnim igrama u seniorskoj A-2 ligi sjever u kojoj je pružao odlične partije. Pitali smo ga o njegovim košarkaškim počecima:
- Počeo sam trenirati sa sedam godina u KK-u Međimurju, a prvi trener bio mi je Branko Hajdinjak kojeg svi znaju po nadimku Pajo. Trener koji je na mene imao najviše utjecaja i kod kojeg sam najviše napredovao je Stjepan Novak, trenutno trener prve ekipe Međimurja. On me vodio sveukupno oko 5-6 sezona. Veliki utjecaj na mene imao je još i Srećko Šopar koji me primio u prvu ekipu kad sam imao 14 godina. Time sam morao još više raditi na svojoj igri i morao sam se dokazivati iz treninga u trening.
• Prošlu sezonu igrao si odlično u A-2 ligi sjever?
- Prošlu sezonu smo igrali s dosta pomlađenim sastavom i na kraju smo završili na nama odličnom petom mjestu. Naravno, moglo je bolje jer smo imali kikseva protiv ekipa koje smo morali dobiti, ali to je vjerojatno zbog iskustva koje nam je falilo jer smo imali samo dva seniora u ekipi.
• Čime se još baviš osim košarke?
- Učenik sam Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, a rekreativno tijkom ljeta igram i treniram rukomet na pijesku za BH Čakovec.
• Planovi i ciljevi za budućnost?
- Trenutno treniram u Međimurju i, kako trenutno stvari stoje, još ovu sezonu mislim odigrati ovdje i onda sljedeću sezonu pokušati ići korak više. Bude li sreće, za nekoliko godina ću otići igrati u inozemstvo.
Teo Cilar

Izvor: 3045