Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

KOŠARKA: Priznanje Ivanu Novaku

Ivan Novak, poznat je starijim generacijama Donjodubravčana kao vrsni i svestrani sportaš koji se posebno isticao u nogometu, stolnom tenisu i košarci. Njegov talent i potonji sport odveli su ga u Maribor gdje je aktivno igrao košarku za tamošnji KK Željezničar. Iz Slovenije je 1972. godine otišao u SAD gdje još uvijek danas tamo živi i radi. Kako kaže, uvijek je bio u vezi s domovinom, a u Donjoj Dubravi posebno s mjesnim košarkašima kojima je prema potrebi financijski i materijalno pomagao. Događalo se to uvijek kada bi došao kući na odmor gdje je donedavno bio. Dan prije njegovog odlaska na daleki put zahvalni košarkaši su gospodinu Novaku uručili prigodno priznanje na kojem piše da mu se dodjeljuje za unapređenje i razvoj košarkaškog sporta. Činu uručivanja nazočili su klupski tajnik Boris Majcen, trener Kristijan Krušelj i klupska legenda Branko Hertelendi koji je tom prigodom rekao:
- Kod našeg posljednjeg susreta slučajnim razgovorom istakli smo mu naše klupske potrebe. On nam je u skladu sa svojim mogućnostima pružio pomoć koja nama puno u znači. Nadam se da će, ukoliko zdravlje to dopusti, naša suradnja biti nastavljena.
Primajući priznanje, Ivan Novak je rekao kako je radostan što može pomoći sportskoj sredini koja mu još i danas mnogo znači. - Vjerujem da ću doći i dogodine i da će se tada naša suradnja još više produbiti, rekao je primajući priznanje.
Mladen Grubić

Izvor: 3038