Sport 28.12.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

KOŠARKA: Rudar C. srušio Vindiju!

Košarkaši Rudar Cimpera su u nevjerojatnoj atmosferi koju su stvorili njihovi navijači pobijedili glavnog favorita za naslov prvaka uz momčad Međimurja, Vindiju iz Varaždina. Nakon produžetaka bilo je 104:94. Međimurje i Čakovec odigrali su međusobni derbi, a u napetoj utakmici slavila je ekipa Međimurja 70:66.
RUDAR CIMPER - VINDIJA 104:94
Ama baš nitko nije vjerovao u pobjedu Rudar Cimpera protiv favorizirane Vindije, osim igrača i vodstva Rudar Cimpera. Utakmicu je bolje otvorio Rudar Cimper, poveli su 9-2, a prva četvrtina završava +4 u korist domaćih. Drugu četvrtinu bolji su bili gosti iz Varaždina, a na poluvrijeme se odlazi sa +2 u korist Vindije. Drugo poluvrijeme bolji su bili igrači Rudar Cimpera, nošeni nevjerojatnim navijanjem punih tribina. Bilo je oko minute i pola do kraja utakmice, a vodstvo Rudara je iznosilo 7 koševa razlike. Spretni i sretni gosti uspjeli su doći do produžetaka, u koje je Rudar Cimper zbog 5 osobnih pogrešaka ušao bez kapetana Tkaleca, prvog razigravača Varge, Bogdana i Dodleka. Zamjenili su ih igrači koji ne igraju puno, Frančić, Cilar i Bedi uz Hrkača i juniora Radikovića, a koji su u produžetku odigrali fantastičnu obranu i dobili dodatnih 5 minuta igre 15-5 za veliko slavlje! Fenomenalnu utakmicu odigrao je Hrkač sa 36 poena, a odlični su bili kapetan Tkalec, junior Radiković koji je u produžetku postigao ključne poene uz najbitniju tricu Bedija. Ovom pobjedom, igrači Rudar Cimpera su, skoro pa osigurali naslov prvaka igračima Međimurja. Iz kluba zahvaljuju navijačima na velikoj podršci tokom cijele utakmice!
MEĐIMURJE - ČAKOVEC 70:66
Međimurski derbi, očekivano, je donio neizvjesnu utakmicu između ova dva sastava, kao i obično. Iskusnija ekipa Međimurja, koja je još uvijek bez kapetana Maria Novaka-Mede, ostvarila je pobjedu u napetoj završnici. Međimurje nakon prvog dijela ima savršeni “score“ sa 11 pobjeda, bez poraza, a prvi pratitelj Vindija zaostaje za 2 pobjede. Čakovcu je ovo četvrti poraz i nalaze se na četvrtoj poziciji, dok Rudar Cimper dijeli peto mjesto. Tablicu i kompletne rezultate posljednja 2 kola objavit ćemo u sljedećem broju. (Teo Cilar)

Izvor: 2957