Sport 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

KOŠARKA: U novu sezonu s novim web stranicama

Povodom izrade novih web stranica kluba te o završenoj prošloj sezoni, ali i o ciljevima za novu sezonu, u KK “Međimurje“ Čakovec organizirali su konferenciju za novinare, gdje su se ispred kluba nazočnim novinarima obratili direktor kluba, Mislav Pleša i Ratko Pesek, vlasnik tvrtke Qmini, koja je odlučila pomoći klubu i besplatno im napraviti novu web stranicu. Mislav Pleša podsjetio je prisutne o uspjesima u prošloj sezoni i o planovima za novu sezonu:
- Iza nas je jedna od najuspješnijih sezona u 39-ogodišnjoj povijesti kluba. Dok su seniori bili kratki za jednu pobjedu koja im je falila do naslova prvaka A-2 lige sjever, naše mlađe kategorije su zabilježile znatne rezultate. Oni su bili među 10 najboljih momčadi u državi, a s obzirom da u Hrvatskoj ima 60 drugoligaških momčadi, 12 prvoligaških i 4 NLB ligaša, to je veliki uspjeh. Tako su juniori, igrači rođeni 1993. godine i mlađi sudjelovali na poluzavršnici prvenstva Hrvatske u Šibeniku, kadeti su također bili na poluzavršnici prvenstva Hrvatske u Šibeniku, dok su mlađi kadeti bili na poluzavršnici u Petrinji. Mi smo izrazito ponosni na njih jer od početka sezone kad smo se posložili i radili u dosta teškim uvjetima, financijskim i organizacijskim, smatramo da je to veliki rezultat, ne samo za naš klub, nego i za Čakovec i Međimurje.
Uvijek ponavljam da taj uspjeh nije samo naš, nego i grada Čakovca i cijele županije, a žalosno je da nekima to nije jasno. Jedna čestitka iz Županije za tu djecu, jedno primanje, koje bi njima jako puno značilo, to je izgleda nemoguće, očito je da košarka i dalje nije popularan sport za njih. Uz sve navedeno, već smo u planovima za sljedeću sezonu, koja će najviše ovisiti o financijskim mogućnostima što se tiče seniorske ekipe i organizacijskim sposobnostima, prije svega tu mislim na termine za treninge. Mi smo i dalje spremni nositi se sa svim poteškoćama i evo, najavljujem vam, da će KK “Međimurje“ ubrzo potpisati ugovor o generalnom sponzorstvu s jednom renomiranom i ozbiljnom hrvatskom tvrtkom, koja nije iz Međimurja. Na to ćemo biti jako ponosni. Cilj nam je u sljedećoj sezoni napasti prvo mjesto A-2 lige sjever, kao i svake sezone i zatim kroz kvalifikacije pokušati izboriti prvu ligu. Ako budemo u financijskoj mogućnosti, u planu imamo i dovođenje nekih pojačanja, ali otom potom.
Našli smo se danas da predstavimo nove službene stranice kluba. Imali smo internet stranice i do sada, ali ova nova je veliki iskorak za nas. Zahvaljujem se Ratku, kreatoru novih stranica i Qmini kreativnoj internet agenciji, što su u nama prepoznali, među svim drugim sportskim kolektivima i udrugama građana, kao nekog tko radi, tko se trudi i tko se medijski prezentira. Danas je internet i internetski marketing jedan medij koji se najviše prati i ja mu se od srca zahvaljujem na trudu. Ovo je projekt na kojem smo radili više od pola godine.
Novinari se obratio i Ratko Pesek, koji je ukratko predstavio novu Internet stranicu kluba:
- Odlučili smo košarkaškom klubu napraviti internet stranicu, potpuno besplatno i da bi na taj način pokazali podršku sportu u Međimurju, odnosno košarci, koja je definitivno, premalo zastupljena. Napravljena je na novoj tehnologiji, što znači da iza sebe sadržava sustav za samostalno ažuriranje sadržaja, tako da klub nije ovisan o nikom i može samostalno mijenjati sadržaj.
Nove web stranice možete posjetiti na adresi: www.kk-medjimurje.hr.
Teo Cilar

Izvor: 2928