Sport 30.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

KOŠARKA: ŽKK Radost prvak Hrvatske!

Iznimno je uspješan vikend i ova godina iza najmlađe ekipe ženskog košarkaškog kluba “RADOST“ iz Čakovca. Djevojčice rođene 1999.godine i mlađe pod vodstvom trenerice Dejane Balog prvakinje su regionalne lige za djevojčice Z-12, pobjednice ALL STAR susreta gdje su kao prvakinje lige odigrale utakmicu protiv reprezentacije lige i PRVAKINJE HRVATSKE. U redovima Radosti, najbolja igračica i strijelac regionalne lige je Stela Taradi iz Ivanovca, koja je i na prvenstvu Hrvatske bila proglašena najboljom igračicom.
Prvo je prošle subote odigran ALL STAR susret gdje su naše djevojčice kao pobjednice lige bez poraza u konkurenciji pobijedile reprezentaciju lige. Proglašene su tri najbolje ekipe lige i najbolje pojedinke lige. Uz Stelu Taradi, najbolju igračicu i strijalca lige, kao MPV, najkorisnijom igračicom ALL STAR utakmice proglašena jeradostašica, Marija Kranjčec iz Štefanca.
Nakon subotnje All Star utakmice, već u nedjelju ujutro krenula je ekipa Radosti u Zagreb na prvenstvo Hrvatske za djevojčice rođene 1999. i mlađe. Konkurencija od 12 ekipa iz cijele Hrvatske, u skupini sa ŽKK “PEŠĆENICA ŽITNJAK“ Zagreb i ŽKK “VINKOVCI“ (4 skupine po 3 ekipe). Obje utakmice djevojčice Radosti, odradile su na visokom nivou, ostavivši zapanjene sve ljubitelje košarke u dvorani. Bilo je tisuću pitanja od svih u dvorani odakle se stvorio ovaj klub, jer djevojčice su jednostavno oduševile. Radost je prvo uvjerljivo porazila ekipu Pešćenice, rezultatom 53-17, zatim su deklasirale Vinkovce sa 57-9, a te dvije pobjede donijele su im prvo mjesto u skupini i nastup u polufinalu drugog dana.
Suparnice u polufinalu, bile su im igračice Vodica, po pričanjima mnogih, najbolja ekipa na prvenstvu, a fizički sigurno najdominantnija. Bilo je to finale prije finala, a igračice Radosti, hrabro su se borile do samog kraja, bile su čvrste i precizne u samoj završnici dok je bilo najpotrebnije i potpuno zasluženo ušle u finale.
Nakon iscrpljujućeg polufinala protiv Vodica, protivnice u finalu prvenstva Hrvatske bile su igračice Lupa Promotiona iz Zagreba. Bodrene navijačima koji su stigli u Zagreb na finale sa 3 puna auta, igračice Radosti u napornoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja uspijevaju minimalno pobijediti, rezultatom 32-31! ŽKK “Radost“ Čakovec, prvakinje su Hrvatske za sezonu 2010/2011.

Kompletni rezultati:
SKUPINA:
ŽKK RADOST - ŽKK PEŠĆENICA ŽITNJAK 53-17
Jelenić L. 12, Taradi S. 12, Rešetar M. 2, Jančec L. 1, Bašek L. 12, Kranjčec A. 2, Kranjčec P. 2, Petrović I., Štrukelj Vi. 2, Štrukelj Va., Kranjčec M. 6. Trenerica: Dejana Balog
ŽKK RADOST - ŽKK VINKOVCI 57-9
Jelenić L. 8, Taradi S. 20, Rešetar M. 2, Jančec L., Bašek L. 14, Kranjčec A., Kranjčec P., Petrović I. 2, Štrukelj Vi. 4, Štrukelj Va. 2, Kranjčec M. 5. Trenerica: Dejana Balog
POLUFINALE:
ŽKK RADOST - ŽKK VODICE 40 : 32
Jelenić L. 9, Taradi S. 11, Rešetar M., Jančec L. 2, Bašek L. 6, Kranjčec A., Kranjčec P. 2, Petrović I., Štrukelj Vi. 8, Štrukelj Va., Kranjčec M. 2. Trenerica: Dejana Balog

FINALE:
ŽKK RADOST - ŽKK LUPA PROMOTION (Zagreb) 32 : 31
Jelenić L. 3, Taradi S. 9, Rešetar M., Jančec L., Bašek L. 2, Kranjčec A. 1, Kranjčec P. 6, Petrović I., Štrukelj Vi. 4, Štrukelj Va., Kranjčec M. 7. Trenerica: Dejana Balog
Ovo je ogroman uspjeh za međimursku žensku košarku i ŽKK “Radost“ koji raste svake godine. Na prvenstvo su stigle kao ekipa koju nitko nije znao, a otišle kao pobjednice o kojima se još uvijek priča. Iako su mnoge ekipe na prvenstvu bile dosta više i fizički jače od naših cura, pogotovo ekipa Vodica, naše su cure pokazale da snaga volje, želje i doslovno ostavljanje srca na terenu dovodi do uspjeha. Veseli i činjenica da iz redova Radosti dolazi najbolja igračica Hrvtske u svom uzrastu, Stela Taradi. Trenerica Dejana Balog i ekipa se zahvaljuju svim roditeljima, navijačima i onima koji žive sa klubom na pomoći.

Izvor: 2931