Sport 14.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

KOTORIBA: Godišnja skupština Žužičke

Članovi Udruge ljubitelja prirode i ribolova Žužička iz Kotoribe pamtit će 3. travanj 2010. godine jer su toga dana prvi put sjeli u svoj dom u izgradnji u kojem su održali svoj godišnji skup. Dom grade etapno, smješten je na samoj obali prirodne bare Žužička. Predsjednik Udruge Mladen Goričanec rekao je kako su svi zacrtani planovi u svezi gradnje realizirani, dom je ožbukan, no nije se uspjela ugraditi stolarija, što se, uz uređenje stropa, planira u ovoj godini. U Udruzi očekuju financijsku pomoć kotoripske Općine koja im je do sada za sve radove dala svega 2 tisuće kuna. Udruga ima 108 članova, ima svoju natjecateljsku ekipu u sklopu Saveza sportskih ribolovnih udruga Međimurske županije koja se natječe u 2. međimurskoj ribolovnoj ligi. Njihov član Branko Matoš tradicionalno je okupljao osnovce provodeći u suradnji s mjesnom osnovnom školom projekt Male škole u prirodi. Želja im je da se u tu edukaciju uključe i druge škole iz donjeg Međimurja.
Predsjednik je najavio kako će u ovoj godini završiti izgradnju doma veličine 100 četvornih metara. Spomenuo je kako će se njihov dom i prirodna bara Žužička naći u turističkom katalogu vezano uz projekt Mura - Drava bike.
- Dom mora dobiti svoju prepoznatljivost glede ekoloških i drugih zahtjeva, istaknuo je Goričanec. Žužička je ponudila suradničku ruku Sportskom ribolovnom društvu Som, drugom srodnom mjesnom društvu, kako bi zajednički poribili vodu u Siladijevem koto, čime bi se stvorili uvjeti za ribolov svih Kotoripčana i drugih namjernika, a ribolov bi radi efikasnije kontrole provodili petkom, subotom i nedjeljom. Umjesto Saše Sovića, za novog tajnika Udruge imenovan je Ljubomir Nikić. (M. Grubić)

Izvor: 2868