Sport 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

KUGLANJE: Turniri… repka… Zanatlije…

• Iako je ligaška sezona završila pred koji tjedan, dobar dio kuglača još uvijek su aktivni. Period je ovo kada se odigravaju brojni turniri širom države koji služe kako za promociju sporta, tako i za smanjivanje pauze do naredne sezone, a ujedno su i lijepa prilika za samoreklamu, ali i poneku zaradu. Jedan od takvih turnira trenutno je u tijeku u Zaprešiću, međunarodnog je karaktera te se boduje i za svjetsku rang listu. Na njemu su nastupala trojica igrača Željezničara, a unatoč i više nego solidnim ostvarenjima, jer Predrag Turk je srušio 582 drva, Rajmond Pokrivač okruglih 600 te najbolji Ivan Pigac 606, u ovako jakoj konkurenciji to nije bilo dovoljno za plasman među dvanaestoricu koji će igrati u finalu.
• Bojan Plevnjak i dalje je u redovima juniorske reprezentacije. Za vikend je bila generalna proba u Ravnoj Gori gdje su odmjerili snage sa vršnjacima iz Slovenije. Hrvatska je ubilježila pobjedu, ali rezultati udarne šestorke (3418) ne ulijevaju previše optimizma. Samo je Hrvoje Marinović (606) opravdao status nezamjenjivog, dok ostali pomalo troše svoje zalihe kredita iz prošlosti. Tim je više prilično nerazumljiva odluka izbornika koji je Bojanu Plevnjaku i Luki Popovčiću (588) namijenio tek ulogu predigrača. A upravo su oni bili među najistaknutijima. Bojan je fenomenalno odradio prvu polovicu igre (317), da bi i s nešto slabijim nastavkom svejedno dogurao do drugog najboljeg rezultata svoje momčadi oborivši 591 drvo. Slijedi završni glanc forme u Zadru, a nadamo se da će tokom predstojećih pet dana izbornik „progledati“ i da neće podlegnuti eventualnom pritisku određenih lobija koji favoriziraju i guraju vlastite pulene u prvi plan. Za one pa koji imaju želje posjetiti 15. junirosko svjetsko prvenstvo u Rijeci napomenimo kako će najzanimljiviji dan biti srijeda, 26. svibnja, kada se odigrava momčadski dio, uvjereni smo da ipak i s našim Bojanom u glavnoj roli.
• Već tradicionalni susret obrtničkih i zanatskih kuglačkih klubova Hrvatske održao se u Šibeniku, a među učesnicima bio je i čakovečki Zanatlija. Čakovčani ne samo da su sudjelovali već su uzeli i odličje. U konkureciji parova Damir Grašić i Franjo Žarković osvojili su treće mjesto. Nešto niže bili su u momčadskom poretku (7.), a isto mjesto zauzeo je Ivan Vukoja među pojedincima.

Andrija Crnčec

Izvor: 2872