Sport 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

KUP MNS-a: Prednost juniorima Međimurja

GRANIČAR 2
MEĐIMURJE 3
Kotoriba - sportski park. Gledatelja: 180. Sudac: Mihoci (Čukovec), pomoćnici: Brljak (D. Dubrava) i Vlah (D. Mihaljevec). Strijelci: 0:1 Kamenić (19), 1:1 Mlakar, 1:2 Kamenić (27), 1:3 Vuk (41), 2:3 Stojkov (61).
Graničar: Vidović, N. Andrlon, M. Andrlon (46. Horvat, 62. Beliga), Zadravec, Ignac, Kvakan, Mlakar, Nađ, Stojkov, Rebrek, Balog. Trener Tihomir Nestić
Međimurje: Črnko, Šimunić, Jambrović, Hlapčić, Horvat (67. Žganec), Kamenić, Hadžić (13. Mustač), Vuk (56. Malenović), Hrustek, Petak (56. Malenović), Skoliber (46. Kovačić). Trener Hrvoje Goričanec
Iako su minimalno poraženi mladi Kotoripčani su od svojih gledatelja s terena ispraćeni toplo i srdačno. Pozdravili su ih jer su prije svega pokazali borbenu igru u kojoj su se namjerili, objektivno gledajući boljeg suparnika. Pored toga domaćini su imali „tanku“ klupu. Kotoripčani su u susret ušli bez pretjeranog respekta protiv, na papiru, favoriziranih gostiju, a što je rezultiralo s dvije izgledne prigode Nađa u 5. minuti i Mlakara u 12. minuti. Gosti su rjeđe prelazili na stranu domaćina, no poveli su nakon ubačaja s lijeve strane kada je lopta došla do usamljenog Kamenića koji je loptu rutinirano zakucao pod prečku. Domaći ubrzo izjednačuju kada je Mlakar oštro pucao iskosa s desne strane, a na putu do vrata lopta je zakačila nekog u obrani gostiju i završila u lijevom donjem kutu vrata nemoćnog Črnka. Šest minuta poslije Kamenića na visini od 20-ak metara nije nitko čuvao i on je iz ‘nikakvog’ udarca uspio svladati pokrivenog domaćeg vratara. Treći pogodak gosti su postigli tako da je lopta pred domaća vrata ubačena s desne strane, došla je do nepokrivenog Vuka koji je iz blizine rutinirano sprovodi u mrežu. U drugom dijelu domaći su krenuli na sve ili ništa. Nadu domaćima vraća kapetan Stojkov. Unatoč silnim naporima nisu uspjeli izjednačiti jer su se gosti znalački branili, a dolaskom na stranu domaćih stvarali su izglednije prigode. Gledajući u globalu, gledali smo dobru, borbenu i dopadljivu igru gdje su objektivno bolji gosti zasluženo pobijedili, no to ne znači da će Kotoripčani na uzvrat u petak 30. svibnja na SRC Mladost u Čakovec (19.30 h) doći s bijelom zastavom. (M. Grubić)

Finale na margini Saveza!?
Finale kupa je praznik nogometa. U Kotoribi se to vidjelo po odazivu gledatelja. Nažalost, odgovorni u MNS-u tu su utakmicu i Kotoribu stavili na marginu. Nitko od odgovornih nije smatrao shodnim da službeno uveliča ovaj praznik. Znamo da u Čakovcu neće biti tako, da će svečana loža biti prepuna međimurske nogometne svite. I riječ, dvije o sucima, odnosno njihovim naknadama. Nije na nama da o tome odlučujemo, ali toliko da se zna. Suđenje finala je velika čast, ali i obaveza sudaca. Trojac Mihoci, Brljak i Vlah su posao korektno obavili za mizernu naknadu. Glavnom sucu je pripalo 120 kuna, a njegovim pomoćnicima po 100 kuna. Ipak je riječ o finalu. Delegata na tom susretu nije bilo pa je sve spalo na leđa glavnog suca. (M. Grubić)

Izvor: 3083