Sport 30.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Polet (SMnM) nije uspio

KVALIFIKACIJE ZA 3. HNL-SJEVER

U srijedu i nedjelju odigrane su kvalifikacijske utakmica za popunu 3. HNL-sjever Poleta iz Svetog Martina na Muri prvaka međimurskog saveza, te Rudara 47 iz Donjeg Ladanja, prvaka varaždinskog saveza. Prva utakmica odigrana je u Svetom Martinu na Muri gdje je u prekrasnom ambijentu pred oko 700 gledatelja utakmica završila bez pobjednika, 1:1. Poveli su gosti nakon pogreške domaće obrane koje je rezultiralo udarac iz kuta iz kojeg su gosti preko Hrgara poveli 0:1. U 26. minuti nakon igranja rukom za domaćina je dosuđen kazneni udarac kojeg Goričanec ne uspijeva pretvoriti u poravnanje. Domaćin vrši jak pritisak stvara nekoliko odličnih prilika dok u jednoj situaciji gostujući igrač u posljednjem trenutku iz gol linije izbacuje loptu ali na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću gostiju. U nastavku u 57. minuti domaćin u 57. minuti pogotkom G. Goričanca poravnava rezultat na 1:1. Slijedi brojni pokušaji da se dođe do vodstva ali gol kao da je začaran da bi gosti u brzoj kontri pred kraj utakmice pogodili stativu te utakmica završava bez pobjednika 1:1. NK Polet je u prvoj utakmici nastupio u sastavu: Đurkin, Sobočan, Novak (Koraj), Turk, Hren, Horvat, Goran Goričanec (Makovec), Uroš, Andrej Goričanec, Vinko Karlovčec trener Šenji Krešimir.
U uzvratnoj utakmici u Ivancu utakmica je započela skoro identično kao i prva utakmica u Sv. Martinu što znači da je momčad NK Rudar 47 došla u vodstvo u samom početku utakmice točnije u 3 minuti. Nakon jednog bezazlenog ubacivanja prema šesnaestercu gostujuće momčadi lopta se odbila na 25 metara do domaćeg igraća Dalibora Možanića koji je kratko primirio loptu i na brzinu uputio jak i neugodan udarac prema golu, a lopta je uz samu vratnicu ušla u gol. Gostujući vratar nije uspio stići na loptu jer je kasno vidio loptu zbog velikog broja igrača ispred sebe. To je bio novi šok za momčad NK Polet koja je opet utakmicu počela sa negativnim rezultatom. Igra nakon tog ranog pogotka se rasplamsala, jedna i druga momčad su imale svoje poluprilike, da bi u 25. minuti NK Polet postigao pogodak nakon dobro odigranog kontranapada, a kojeg je pomoćni sudac Dejan Juriša signaliziranjem zaleđa, po mišljenju gostiju neopravdano poništio. Radi se o vrlo dvojbenoj situaciji i tek će se pregledom snimki utvrditi da li se radi o pogrešci suca. Do kraja prvog poluvremena ravnopravna igra obiju momčadi. Drugo poluvrijeme gosti su počeli agresivnije sa velikom željom da dođu do izjednačenja, a domaći su se kao i u prvoj utakmici ograničili na čvrstu obranu čekajući svoju priliku iz kontranapada. U 63. minuti druga sporna situacija kada na rubu šesnaesterca domaći obrambeni igrač ruši gostujućeg igrača Uroša Stojka. Gosti traže jedanaesterac, ali glavni sudac Kristijan Strusa dosuđuje slobodni udarac na liniji šesnaesterca. Gosti nastavljaju sa napadima, pa tako izglednu šansu iz kornera promašuje glavom Turk, a nedugo poslije domaći vratar Ćiček odličnom paradom ispod same grede vadi loptu nakon udaraca Andreja Goričanca, a nešto kasnije i dobro izvedeni slobodni udarac Makovca. Gosti imaju na drugoj strani veliku priliku iz kontre kada domaći igrač Peharda dolazi sam ispred Ivana Đurkina koji izvrsnim refleksom uspijeva obraniti udarac domaćeg napadača. Posljednjih 5. minuta gosti daju sve snage u napad ne bi li došli do izjednačenja. U poslijednoj minuti susreta gostujući napadač Goričanec ulazi u šesnaesterac i vara domaćeg igrača koji ga zaustavlja očitim prekršajem, ali sudac nije dosudio najstrožu kaznu. Gosti su ovom odlukom oštećeni. Nakon toga sudac svira kraj utakmice. NK Polet je u uzvratnoj utakmici igrao u sastavu: Đurkin, Sobočan, Novak, Turk , Hren, Horvat, Goran Goričanec, Stojko, Andrej Goričanec, Vinko, Karlovčec, trener Krešimir Šenji.
Nakon utakmice predsjednik NK Poleta Tomica Kralj je rekao:
- Čestitam protivniku na pobjedi, ali nakon te dvije kvalifikacijske utakmice ne mogu reći da smo izgubili jer smo bili slabiji protivnik, nego jednostavno u takvim utakmicama potrebno je zabiti gol iz poluprilika što je naš protivnik i napravio, dok smo mi u ove dvije utakmice ukupno gledajući dominirali igrom, ali smo pritom promašili previše izglednih prilika, što nas je na kraju koštalo prolaza u dodatni krug kvalifikacija. Moram reći da su nam na ovoj utakmici i sudačke odluke onemogućile povoljniji rezultat. Na kraju bih se želio zahvaliti svim igračima i treneru na odlično odigranoj sezoni koja će sigurno ući u povijest našeg kluba, jer smo nakon punih 26 godina opet postali prvaci lige. Također zahvaljujem članovima Uprave i brojnim navijačima, koji su nas podržavali u svakoj utakmici i tako doprinijeli odličnim rezultatima.
Zlatko Premuš

Izvor: 2931