Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

M. SUBOTICA: Novo naselje ponovo najbolje

Tradicionalni, 16. po redu, nogometni turnir Robert Podgorelec-Baggio, održan je minule subote i nedjelje na nogometnom igralištu Jagodišće u Maloj Subotici. Kao i svih prijašnjih godina nastupile su iste momčadi - Benkovec, Jurčevec, Novo naselje i Sobotica (nazvane po dijelovima mjesta). Posebnost ovog turnira je da prvog dana momčadi igraju svaka sa svakom, a u nedjelju prvo i drugoplasirana momčad igraju u finalu, dok ostale dvije igraju za treće i četvrto mjesto. Ove godine igralo se na skraćenom igralištu (65x45 m), a svaka momčad nastupila je s 8 igrača. Na kraju prvog dana tri momčadi (Jurčevec, Novo naselje i Sobotica) bile su izjednačene sa po dvije pobjede i jednim međusobnim porazom. Zbog najbolje gol razlike prvo mjesto pripalo je Novom naselju dok je Sobotica bila druga.
U prvoj nedjeljnoj utakmici (za 3. mjesto) Jurčevec je sa 7:1 bio bolji od Benkovca, dok je Novo naselje s 4:3 bilo bolje od Sobotice. Tri prvoplasirane momčadi nagrađene su peharima, a pobjednička momčad dobila je i veliki prijelazni pehar koji je izradio Vlado Juras. Peharom je nagrađen i Ivo Puklek (Jurčevec), kao najbolji strijelac turnira sa 6 pogodaka, a nagrade najboljima predao je Robertov otac Željko. Za odličnu organizaciju turnira zaslužni su rukovodstvo i članovi NK Spartak, a pohvale zaslužuju i svi igrači koji su svojim učešćem odali počast tragično preminulom igraču Robertu Podgorelcu.
Pohvale zaslužuju i “kuhari” Zlatko Dominić i Zoran Herman, koji su se pobrinuli da igrači, odmah nakon napornih utakmica, nadoknade izgubljene kalorije.
Za momčad Novog naselja igrali su: Siniša Mihalic, Branko Krčmar, Marko Cirkvenčić, Goran Križaić (voditelj momčadi), Mihael Kontrec, Mario Milijančić, Goran Marković, Saša Škvorc, Josip Jančec, Josip Fažon, Mario Hrastić, Igor Škvorc i David Horvat.
Za Soboticu su igrali: Živčec, Škvorc D., Šegović D., Dominić R., Horvat, Dodlek, Dominić I., Vilića D. (voditelj momčadi), Šegović I., Pintarić D., Pintarić M., Novak, Šegović S., Mendelski, Šegović E., Jelenić, Gregorinčić, Habjan i Obadić.

Tekst i foto
Valentin Šipuš

Izvor: 3037