Sport 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

M. SUBOTICA: Osnovana Nogometna škola "Spartak"

Na inicijativu NK-a Spartak iz Male Subotice i roditelja djece, prije dva tjedna održana je osnivačka skupština Nogometne škole Spartak. Tom prilikom izabrano je rukovodstvo škole te su prezentirani financijski plan i plan rada za ovu godinu. Za predsjednika je izabran Željko Horvat, za tajnika Predrag Majnić, a blagajnika Kristijan Pintarić. Uz njih, u Izvršni odbor izabrani su i Dejan Horvat, Kristijan Juras, Renato Lončarić, Mario Milijančić, Boris Šegović i Dražen Zadravec. Sportski voditelj škole je Tomislav Podgorelec koji će obnašati i funkciju jednog od trenera djece.
Trenutno škola ima dvojicu trenera, a radi se na tome da se do početka priprema (27. veljače) angažiraju još dva stručna i kvalitetna trenera s iskustvom, i to jedan trener igrača, a drugi vratara. U Nogometnoj školi Spartak trenutno trenira pedesetak djece koja su razvrstana u kategorije mlađih pionira, pionira i juniora, a planirano je da školu polazi osamdesetak djece iz Male Subotice i šire okolice. Od početka nove nogometne sezone s radom će početi i kategorija početnika (u-9). Novoosnovana nogometna škola ima svoj statut i poslovni račun. Sva prikupljena sredstva strogo su namjenska i utrošit će se samo za potrebe rada s djecom, uz osiguranje što boljih uvjeta za rad. Svi polaznici bit će osigurani u slučaju ozljeda, a osigurat će im se trenirke i torbe te sokovi i prehrana nakon treninga. Jednom godišnje planirani su posjeti nogometnim školama i klubovima Prve hrvatske nogometne lige, kako bi se djeca pobliže upoznala s radom svojih vršnjaka u drugim sredinama.
Prezentirani planovi rada, koje je na skupštini predstavio novoizabran predsjednik, vrlo su ambiciozni, a za funkcioniranje škole predviđeno je 60 tisuća kuna. Ta bi se sredstva trebala namiriti uz pomoć Općine Mala Subotica, raznih sponzora te roditelja polaznika škole. U tijeku je izrada web stranice kluba jer je rukovodstvo škole svjesno da je najjednostavnija i najbrža komunikacija s djecom i njihovim roditeljima preko interneta.
Valentin Šipuš

Izvor: 2859