Sport 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

M. SUBOTICA: Svježa jaja Vuk pobjednici turnira

U finalu 4. novogodišnjeg malonogometnog turnira, što ga je organizirala Udruga mladih općine Mala Subotica, sastale su se momčadi Svježa jaja Vuk (Čehovec) i Grijanje Škvorc (M. Subotica). Nakon 30 minuta odličnog nogometa, kojeg su prikazali igrači obiju momčadi, naslov najboljeg zasluženo odlazi u Čehovec. Igrači Zdravka Vuka zaista su bili najbolji na ovom turniru, a njihova hrabra i atraktivna igra bez klasičnog vratara pobrala je simpatije svih gledatelja koji su u velikom broju pratili turnir. Posebno impresivno dečki iz Čehovca igrali su posljednjeg dana turnira kada su prvo u polufinalu s 5:2 pobijedili Medes konstrukcije, da bi istim rezultaom slavili i u finalu. Iako je u pobjedničkoj momčadi teško izdvojiti najboljeg, treba istaknuti mladog Ivana Antoleka, koji je postigao 10 pogodaka (drugi strijelac turnira), pa je i zbog toga zasluženo proglašen za najboljeg igrača turnira. Inače, najbolji strijelac turnira s 11 pogodaka je Mario Oršić (Kavana Kocka), dok je za najboljeg vratara proglašen Branko Vlah (Medes konstrukcije). Škvorcovi dečki do finala su došli teško izborenom pobjedom protiv momčadi Molten Core / Zeitgeist iz Čakovca, i to tek nakon izvođenja penala. Dečki iz Čakovca na ovom turniru zaista nisu imali sreće. Naime, u subotu je nastradao njihov prvi vratar Dino Kovačić, koji je obranio nekoliko penala i doveo svoju momčad u polufinale, ali ga je kod posljednje obrane lopta tako pogodila u glavu da je završio na hitnoj te nije mogao braniti u nedjelju. No, to ne umanjuje uspjeh igrača Grijanja Škvorc. U utakmici za treće mjesto Medes konstrukcije bile su bolje nakon izvođenja penala.
Ovogodišnji turnir bio je najjači do sada, a tome u prilog ide i podatak da se u završnicu, među 16 najboljih ekipa, nisu uvrstili prošlogodišnji finalisti Klesarstvo Baranašić kao ni momčad Tesarstvo Preložnjak, stalni sudionik završnice brojnih turnira u Međimurju. Valja istaknuti da je prikazan atraktivan nogomet koji privlači publiku u dvorane, a za pohvalu je i fer i korektno ponašanje svih sudionika turnira. I ovog puta suci su dobro obavili svoj posao, a završne utakmice sudili su Božidar Kolarić i Igor Križarić, dok su Darko Filipčić i Darko Jambrović sudili utakmice razigravanja.
Turnir se igrao pod pokroviteljstvom općine Mala Subotica, a nagrade najboljim momčadima i pojedincima podijelio je Vladimir Domjanić, načelnik općine. Na kraju valja još jednom istaknuti odličnu organizaciju za koju su zaslužni članovi Udruge mladih općine Mala Subotica tj. organizacijski odbor u kojem su bili Marinko Juras (predsjednik odbora), Valentina Branilović, Valentina Šipuš, Nikola Blažić, Jurica Habijan, Hrvoje Halić, Igor Halić, Davor Hatlak, Danijel Lovrenčić, Robert Martan, Marko Mihalic, Filip Mihinjač, Matija Pavleković, Ivan Šegović, Jurica Toplek i Karlo Tretnjak.
- - - -
Rezultati 1/8 finala: Rora parketi - Hemp 3:2, Medes konstrukcije - Bačvarija Srnec 3:3-3:2, Caffe bar K2 - Auto škola Start 1:4, Svježa jaja Vuk - Mip Weyland 4:2, Mirko & Co. - Tree profile 0:5, Grijanje Škvorc - Klesar Bratković 5:2, Molten Core / Zeitgeist - Šero i prijatelji 4:2, D-Team - Kavana Kocka 2:8.
Rezultati 1/4 finala: Rora parketi - Medes konstrukcije 3:3-1:2, Auto škola Start - Svježa jaja Vuk 3:4, Tree profile - Grijanje Škvorc 2:5, Molten Core / Zeitgeist - Kavana Kocka 1:1-2:1.
Polufinale: Medes konstrukcije - Svježa jaja Vuk 2:5, Grijanje Škvorc - Molten Core / Zeitgeist 1:1-3:2; za 3. mjesto: Medes konstrukcije - Molten Core / Zeitgeist 2:2-2:1, FINALE: Svježa jaja Vuk - Grijanje Škvorc 5:2.
Valentin Šipuš

Izvor: 2858