Sport 26.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

M. Topličanec novi predsjednik RSM-a

U čakovečkom Hotelu Park održana je izborna Skupština Rukometnog saveza Međimurja, u kompletnom sastavu prisustvovao joj je 21 delegat. Iz izvješća dosadašnjeg predsjednika Krunoslava Gosarića o radu Saveza za protekle četiri godine koje je jednoglasno usvojeno izdvajamo najvažnije naglaske. Savez, kada se sve zbroji, nije ispunio očekivanja, radio je u otežanim uvjetima, pomagao klubovima u granicama trenutnih mogćunosti, nije u svom radu, to je posebno naglašeno, imao podršku odgovornih za sport u Županiji i Zajednici sportova Međimurja, radilo se volonterski. Nije se nažalost uspjelo u akciji omasovljenja rukometa iako za to postoje uvjeti (čitaj dvoranski i vanjski prostori za djelovanje novih klubova), nije bila dobra suradnja ni s HRS-om pa sve to ubuduće treba bolje funkcionirati. Gosarić je zahvalio svojim suradnicima na volonterskom radu i entuzijazmu proteklih godina, istovremeno izrazio očekivanja da će ubuduće biti bolje jer je Međimurje rasadnik dobrih rukometaša, posebno mladih.
Izvještaj Nadzornog odbora nije podnijet jer se članovi nisu uspjeli okupiti (?!), prihvaćeno je međutim u cijelosti financijsko izvješće 2008. - 2012. prema kojem su prihodi Saveza bili 63.420,80, a rashodi 60.420,80 kuna. Istovremeno je otpisan dug klubova prema Savezu u iznosu od 11.000 kuna i dana jednoglasna podrška RK Sokolu Vratišinec oko zajedničke akcije s tamošnjom Općinom za izgradnju nove sportske dvorane u Vratišincu.
Prilikom izbora novog vodstva glasalo se javno pa je Miljenko Topličanec, inače i predsjednik Natjecateljskog povjerenstva HRS-a, dobio 11, a Mišo Dobranić 10 glasova prisutnih članova Skupštine. Za dopredsjednika Saveza izabran je većinom glasova Krunoslav Tarandek (RK Sokol Vratišinec), a na prijedlog novog predsjednika Miljenka Topličanca većinom glasova za nove članove Upravnog odbora izabrani su: Ljubica Vrbančić (ŽRK Zrinski Čakovec), Velimir Vrtarić (RK Međimurje Čakovec), Filip Munđar (RK Info star Čakovec), Kristijan Hamer (Škola rukometa) i Željko Horbec (RK Nedelišće). Šteta, i to nije u redu da u UO nije izabran nitko iz dva preloška kluba. U Nadzorni odbor izabrani su: Josip Kvakan (RL Sokol), Franjo Patafta (RK Međimurje) i Kristijan Baranašić (RK Info star). Tajnik ostaje Vladimir Kramar, Upravni odbor će na prvoj sjednici izabrati dva nova člana u Skupštinu HRS-a i Skupštinu Zajednice sportova Međimurja. Čuo se i prijedlog da se što prije osnuje Udruga trenera, da se priđe osnivanju novih klubova i organizira široka rasprava na temu o stanju međimurskog rukometa, također da se izmijene pojedini dijelovi Statuta. Šteta je međutim da je na kraju prije kratkog zajedničkog druženja došlo do nepotrebnih dijaloga pojedinih članova Skupštine što nas je podsjetilo na slična događanja prije 4 godine.
P.S. U međuvremenu, Savez je od Hrvatskog rukometnog saveza dobio vođenje Lige Regije sjever - dječaci, također i 2. hrvatsku ligu mlađih kadeta i kadeta. A riješeno je i pitanje prostora. Savez će imati svoju kancelariju u okviru bivšeg GK Međimurja.
Josip Freiler

Izvor: 2996