Sport 10.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Macanov klub s certificiranim programima

U Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan Čakovec puno su energije uložili u pripreme za početak nove sezone. Njihov natjecateljski tim trenirao je u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću bez ljetne pauze, no za sve gimnastičare kojima rujan predstavlja početak novog ciklusa sada je sve spremno za prve treninge.

- Počinjemo kad i nastavna godina, 8. rujna. Najvažnija stvar koju smo postigli jest da smo uspjeli verificirati sve naše programe. Nakon punih godinu dana obilaženja nadležnih institucija, imamo sve pečate, sva odobrenja onih koji nadziru naš rad s najmlađima. Dobili smo suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te, u konačnici, rješenje Ureda državne uprave za Međimursku županiju. Time smo postali ustanova u sustavu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dječje vrtiće i jedan od rijetkih klubova koji za svoj rad s najmlađima ima svu zakonom propisanu dokumentaciju - ističe sportski direktor Gimnastičkog kluba Mario Vukoja.

Već poznati programi sportskih igraonica i škola za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi u Macanovom klubu plod su sveobuhvatne pripreme na koju se odvažila Tanja Mesarić Novak, prof. kineziologije. Sadržaji su dopunjavani i razrađivani u godinama iza nas, a da je Klub dobro usmjerio svoje ciljeve potvrđuje veliki interes roditelja i njihove djece da se pridruže ovim programima.

Subotnje igraonice u Macanovom domu

- Želja nam je do konca godine zaposliti još dva kineziologa. Nadamo se da ćemo uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju za taj “pothvat”. Nastavit ćemo s obiteljskim družionicama u Atonu jer su se pokazale vrlo uspješnima, i dalje ćemo organizirati natjecanja, osmišljavati nove sportske sadržaje. Najvažnije u ovom trenutku je da krećemo s novim programom dječje igraonice koja bi se pod stručnim nadzorom provodila subotom u Macanovom domu u Čakovcu. Roditelji će moći ostaviti svoju djecu s našim trenerima i obaviti jutarnji ili popodnevni šoping, otići na kavu bezbrižni, najavljuje Vukoja čakovečki dio programa u Klubu namijenjenog mališanima.

Natjecanja, 

pripreme, putovanja

GK Marijan Zadravec Macan bio je domaćin 22. prvenstva Hrvatske za senior/ke i junior/ke održanog 6. rujna u Atonu. Nastupio je i Filip Ude kojem je ovo bilo kontrolno natjecanje prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kinu. Potom Ude putuje u mađarski Szombately na posljednju provjeru prije SP-a, a zatim na pripreme u moskovski Ruski gimnastički centar u društvu najboljih gimnastičara svijeta. 

- U Kinu će putovati Filip Ude i njegov trener Igor Kriajimskii, naš klupski kolega i sudac Damir Fotak kojem će ovo biti vatreno krštenje i ja, s obzirom da sam dobio poziv Svjetske gimnastičke federacije. Bit ću D sudac na prvenstvu. Ovo su za nas vrlo dinamični tjedni, zaključuje Mario Vukoja.

Aktualnosti u Klubu možete pratiti i na njihovom Facebook profilu.

A. Ličanin

Izvor: 3098