Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

MALI NOGOMET: Na regionalno osnovci Preloga

U utorak 11. veljače je OŠ Jože Horvata Kotoriba bila domaćin županijskog natjecanja u malom nogometu za učenike međimurskih osnovnih škola. Ovamo je došlo 6 najboljih momčadi koje su to pravo stekli natjecanjima po središtima. Uz školu domaćina, tu su se našli osnovci iz: Goričana, III. OŠ Čakovec, Svetog Martina na Muri, Podturna i Nedelišća. Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine iz kojih su prvaci igrali finale, utakmicu za prvo mjesto, a drugoplasirani za treće mjesto natjecanja.
U borbi za treće mjesto igrali su osnovci Kotoribe i njihovi vršnjaci iz Svetog Martina na Muri. Pobjedu su slavili domaćini rezultatom 10:6 (Aleksandar Matoš, Jan Nikić, Roberto Dežđek, Mihovil Legin, Matija Zvonar, Davor Bogdan, Filip Matotek, Petar Ignac, Lovro Rebrek i David Lučić, voditelj Franjo Farkaš). Kao pobjednici skupina u finalu su se našli nogometaši iz OŠ Nedelišće (Danijel Štefulj, Dominik Jambrošić, Saša Šafarić, Luka Špiranec, Leon Vrček, David Herceg, Lucijan Režek, Vinko Oreški, Luka Topolnjak i Mišel Režek, voditelj Aleksandar Puklavec) i OŠ Podturen (Lovro Hranilović, Pavao Sklepić, Toni Varga, Dino Horvat, Matija Antolović, Luka Barković, Martin Dodlek, Nikola Ovčar, Dominik Vrtarić i Luka Posavec, voditelj Luka Murk). Pobjedu su s 4:1 slavili mladi nogometaši iz OŠ Podturen koji su time stekli pravo natjecanja na regionalnom natjecanju skupine „sjever“ gdje će se naći najbolji nogometaši iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije. Domaćin će biti Savez školskih sportskih društava Međimurske županije, a natjecanje će se ovih dana najvjerojatnije održati u Podturnu.
Na kraju natjecanja su tri prvoplasirana sastava primila diplome i medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja. Uručili su im Snježana Matoš, prof., ravnateljica škole domaćina i Marin Horvat, prof., tajnik Saveza školskih sportskih društava Međimurske županije. Sve susrete su korektno sudili suci MNS-a Nino Škrobar iz Brezja i Dragutin Novak iz Svetog Jurja na Bregu.
Mladen Grubić

Izvor: 3069