Sport 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

MALONOGOMETNI HUMANITARNI TURNIR

Prošle nedjelje (21. veljače) u sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, održan je vrlo kvalitetan i zanimljiv malonogometni humanitarni turnir “Djeca za djecu od srca”. Na inicijativu Dražena Hlišća turnir su organizirali Udruga mladih općine Mala Subotica i roditelji djece članova Nogometne škole Međimurje-Čakovec. Zahvaljujući pomoći mnogih sponzora, tokom cijelog dana odigrane su čak 43 utakmice u dvije starosne kategorije.
U konkurenciji „limača“ (djeca rođena 1999 g. i mlađih) sudjelovalo je 15 ekipa. Nakon zanimljivih razigravanja po skupinama, gdje posebno treba spomenuti pobjedu domaćeg Spartaka nad favoritom turnira Varteksom iz Varaždina, u završnicu su se plasirale ekipe N.Š. Fotex Nedjeljanec, N.Š. Nogometaš 13 Podturen, N.K. Polet Sveti Martin na Muri i N.Š. Međimurje Čakovec. U polufinalima je ekipa Fotexa pobijedila ekipu Nogometaša, a ekipa Poleta ekipu Međimurja. Utakmica za treće mjesto između Nogometaša i Međimurja završila je rezultatom 1:0 u korist igrača iz Podturna, a u finalnom dvoboju Fotex je pobijedio Polet rezultatom 3:1. Najbolji golman turnira je Mateo Bistrović iz ekipe Poleta, najbolji strijelac s 5 pogodaka je Danijel Štefulj (sin poznatog nogometnog internacionalca Danijela) iz ekipe Međimurja, a najbolji igrač turnira je Dominik Blažeković iz Fotexa. U ime zamjenika župana Matije Posavca, pehare nagrađenima podijelio je poznati međimurski nogometaš Željko Domjanić.
U drugom dijelu turnira igrale su ekipe sastavljene od igrača rođenih 1996 g. i mlađih. Najviše nogometnog umijeća tijekom razigravanja po skupinama pokazali su mladi nogometaši Podravine Ludbreg, N.Š.Međimurje Čakovec, N.Š. Fotex Nedjeljanec i Trnave Goričan. U polufinalnim utakmicama Podravina je pobijedila Fotex rezultatom 2:0, a Međimurje s 3:1 Trnavu. U utakmici za treće mjesto Trnava je pobijedila ekipu Fotexa rezultatom 2:1, dok je u finalu ekipa Međimurja bila je bolja od Podravine s 2:1. Pod trenerskom palicom Roberta Glavine zasluženo prvo mjesto osvojili su Mišel Tkalčec, Petar Horvat, Filip Belec, Mihael Rebernik, Dario Hlišć, Josip Hranilović, Emanuel Hađić, Slaven Hlišć, Nikola Poljanec i Marko Posavec. Najboljim golmanom turnira proglašen je golman Podravine Miljenko Sudec, dok je najbolji strijelac, a ujedno i najbolji igrač turnira, Mihael „Riby“ Rebernik iz ekipe Međimurje Čakovec.
Odigrane su i dvije revijalne utakmice. U prvoj su se sastali veterani Općine Mala Subotica i reprezentacija veterana Međimurske županije. Županijski reprezentativci bili su za klasu bolji od općinskih te su zasluženo slavili sa visokih 7:2. Drugu revijalnu utakmicu odigrale su Hrvatska svećenička reprezentacija i reprezentacija Županijske bolnice. Svećenici su bili bolji u svim segmentima igre, te su pobijedili sa 6:1. Za vrijeme stanki između utakmica navijače, koji su u velikom broju ispunili gledalište dvorane, zabavljale su članice plesnog centra Livi Čakovec - Vatrene iz Male Subotice, prvakinje Hrvatske u cherladingu u juniorskoj kategoriji.

PRIKUPLJENO 6.300 KUNA

Kako je turnir bio humanitarnog karatera od ulaznica i kotizacija ekipa, te donacija revijalnih ekipa, prikupljeno je 6.300 kuna. Sav prihod namijenjen je za nabavku štednjaka, hladnjaka, nape, kreveta na kat i madraca za potrebe Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije. Uz pomoć poduzeća B.T.C. d.o.o. iz Nedelišća nabavljen je i kopirni aparat za Udrugu. Inače, brojni članovi ove udruge, zajedno sa svojom agilnom predsjednicom doktoricom Jadrankom Hranilović bili su na turniru i cijelo su vrijeme bodrili ekipe koje su u tom trenutku bile na terenu. Ovim putem organizatori se posebno zahvaljuju OŠ Tomaša Goričanca na pomoći u organizaciji i ustupanju dvorane, Uredu zamjenika župana Matiji Posavcu za nabavku nagrada te svim sponzorima i brojnim gledateljima koji su svojim učešćem pomogli da ovaj humanitarni turnir u potpunosti uspije.

Valentin Šipuš

Izvor: 2863