Sport 11.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Malonogometno zimsko prvenstvo "Podturen 2013"

Trijumfima Cvjećare Iris-Dodlek u kategoriji mlađih pionira, Pro Kora u pionirskoj, Izabrani Kabel-Monta Domašinec u veteranskoj te MIP Wayland u seniorskoj završio je ovogodišnje malonogometno zimsko prvenstvo „Podturen 2013“ koje je bilo izuzetno atraktivno, odlično posječeno i organizirano i koje je trajalo četiri vikenda u organizaciji NK Podturen.
U subotu su odigrani polufinalni susreti u kojima su ostvareni slijedeći rezultati; Pioniri; Pro Kor-NŠ Sveti Martin 9:8 (2:2), NŠ Međimurje 98 II-NŠ Međimurje 97 I 3:5, Mlađih pionira NK Hodošan-NŠ Međimurje I 0:4, Cvječara Iris-Dodlek-NŠ Međimurje II 7:0, Veterani; Bauty centar Ljupka-Caffe bar Trenk 5:3, seniora MIP Wayland-Amsterdam 6:1, MNK Fenix-Caffe bar Fromento 4:7, veterana; Kavana Cobra-Izabrani Kabel-Mont Domašinec 5:7 (5:5). U nedjelju odigrana je prva utakmica mlađih pionira za 3. mjesto u kojoj je NK Hodošan je pobijedio Međimurje II 4:0.
U finalu mlađih pionira Cvječara Iris-Dodlek (Nikola Đokić, Stiven Sabol, Luka Blagus, Jakov Mesarić, Filip Tomašković, Martin Dodlek, Jozef Kuqi i Nikola Ovčar) NŠ Međimurje I 6:4 je pobijedila i osvojila turnir. Ispred organizatora pokale i nagrade ekipama ali i pojedincima najboljem strijelcu Martinu Dodleku, najboljem igračem Jozef Kuqi igračima pobjedničke ekipe najboljem vratu Filipu Baranašiću vrataru NK Hodošana predao je Slavko Novak te Sven Dodlek igrač NK Maribora i budući hrvatski reprezentativac U18. Slijedila je utakmica za 3. mjesto pionira u kojem je NŠ Međimurje 98 II pobijedila NŠ Sveti Martin 1:0. U finalu pionira sastali su se Pro Kor i NŠ Međimurje 97 da bi utakmica nakon regularnog tijeka utakmice završila 0:0.da bi nakon izvođenja sedam metara pobijedila ekipa Pro-Kor (Luka Fodor, Dario Bogomolec, Dino Božić, Marin Ružić, Patrik Tuđan, Josip Šestak, Marin Šinjori, Matija Antolović) rezultatom od 2:0 i osvojila turnir.
Pehare i nagrade najboljim ekipama ali i pojedincima; najbolji strijelac bio je Patrik Šimunić, najbolji igrač Marko Šarić igrači NŠ Međimurje 87 I dok je najbolji vratar bio Luka Fodor igrač pobjedničke ekipe predao je Rajko Novinić predsjednik NK Podturen. Slijedila je revijalna utakmica mlađih pionira da bi se odigrala utakmica veterana za 3. mjesto u kojoj je kavana Cobra pobijedila caffe bar Trenk rezultatom 4:3. U utakmici za 3. mjesto seniora MNK Fenix je nakon izvođenja sedam metara pobijedio ekipu Amsterdam dok je utakmica u regularnom dijelu završila 3:3.
Slijedilo je i veteransko finale u kojem su Izabrani Kabel-Mont Domašinec (Damir Vugrinec, Stjepan Horvat, Stjepan Žerjav, Marijan Gelo, Dragan Vibovec, Ivan Štefičar, Darko Pintarić, Vlado Vlahek, Zoran Kraljić) visoko pobijedili ekipu Beauty centar Ljupka pogocima u dva navrata Kraljića te gela i Štefičara 4:0 i osvojili turnir.
Pehare i novčane nagrade najboljim ekipama te nagrade pojedincima; najboljem strijelcu turnira Zdravku Modlicu igraču Bauty centar Ljupka, za najboljeg igrača proglašen je Ivan Štefičar a za najboljeg vratara Damir Vugrinec igrači pobjedničke ekipe predao je predsjednik kluba Ratko Novinić.
Nakon toga odigrana je revijalna utakmica žena novoosnovanog ŽNK „Ekipa“ iz Čakovca koja je visoko 10:1 pobijedila ŽNK Celine.
Slijedilo je i veliko finale seniora između ekipa Caffe bar Fromento i MIP Waylanda. Već u prvome dijelu Caffe bar Fromentu je ostvario pogocima Vurušića i Lepena prednost od 2:0. U nastavku MIP Wayland uspijeva pogotkom Bobičanca smanjiti rezultat na 2:1. U posljednjoj minuti utakmice Mlinarić postiže prekrasan pogodak za 2:2 s kojim i završava utakmica. Slijedilo je izvođenje udaraca sa sedam metara u kojima je ekipa MIP Wayland (Martin Perčić, Igor Šoštarić, Stevica Žganec, Neno Radiković, Stanislav Tot, Marko Sobočan, Luka Bobičanec, Dražen Mlinarić, Robert Kralj, Luka Jurović, Samir Krasniči i Denis Lončarić) bila preciznija ostvarila pobjedu od 6:5 i osvojila je turnir .
Slijedila je podjela pokala novčanih nagrada najboljim klubovima i pojedincima; najboljem igraču turnira za kojeg je bio proglašen Josip Lepen-Bato, najboljem vrataru Martinu Perčiću te najboljem strijelcu Matiji Kolaru koje je predao načelnik Općine Podturen Josip Lepen. Organizacija turnira ponovno je bila više nego odlična što je organizator sa svih strana primao pohvale sudili su nogometni suci; Bojan Juras, Zoran Hajdinjak, Velimir Levačić i Dario Kočila turnir su vodili Vlado Sokač i Slavko Novak dok su ogromni teret organizacije ponijeli članovi uprave na čelu sa predsjednikom Rajkom Novinićem.
Zlatko Premuš

Izvor: 3016