Sport 02.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Mato Kljajić novi predsjednik Zajednice sportova

U čakovečkom Hotelu Park održana je izborna Skupština krovne županijske sportske organizacije - Zajednice sportova Međimurja kojoj je od 33 prisustvovao 31 delegat novog četverogodišnjeg saziva. Skupštinu je otvorio i predložio dnevni red dosadašnji predsjednik Skupštine i IO-a Zajednice Miljenko Topličanec koji nakon što je 10 godina bio čelni čovjek odlazi pa je šteta da mu nitko od prisutnih nije zahvalio na učinjenome za međimurski sport tijekom tog razdoblja.
Nakon što je usvojen zapisnik s prošle sjednice Skupštine i dana razrješnica delegatima proteklog saziva Skupštine i Nadzornog odbora, izabrani su novi organi Skupštine koja kao što je u uvodu navedeno ima 33 delegata. Na prijedlog delegata Skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora proteklog četverogodišnjeg saziva, te većine delegata novog saziva Skupštine, jednoglasno je za predsjednika Skupštine Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja, istovremeno i delegata u Hrvatskom olimpijskom odboru izabran Mato Kljajić, inače i aktualni predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i predsjednik Zajednice sportova grada Preloga.
Na njegov prijedlog za dopredsjednike Zajednice sportova Međimurja izabrani su Zoran Pfeifer (sportski ribolov) i Mario Vukoja (gimnastika), a članove Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja koji sada ima 11 članova: Tomislav Grubić (badminton), Danica Korunić (rekreacija), Goran Kolarić (plivanje), Adriano Marciuš (borilački sportovi), Anđelko Crnčec (kuglanje), Krunoslav Gosarić (rukomet), Bojan Ružić (tenis) i Jadranko Kirić (odbojka). Izabran je i novi Nadzorni odbor: Matija Novak- predsjednik, te Aleksandar Puklavec i Josip Freiler, članovi.
Sada će Skupština Zajednice sportova Međimurja koja broji 33 delegata u nastupajućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju djelovati u sljedećem sastavu: Ljudevit Boščak (atletika), Tomislav Grubić (badminton), Mario Vukoja (gimnastika), Danica Korunić (rekreacija), Sandra Percač (moto sport), Vedran Vurušić (Savez inv. osoba), Zoran Topoljnjak i Adriano Marciuš (borilački sportovi), Saša Repalust i Mario Vehtersbah-Stojan (košarka), Anđelko Crnčec (kuglanje), Stjepan Križarić, Mato Kljajić, Darko Jambrović, Nenad Marčec, Damir Cilar i Damir Dominić (nogomet), Mladen David i Jadranko Kirić (odbojka), Goran Kolarić (plivanje), Đuro Bel i Krunoslav Gosarić (rukomet), Dražen Korent i Rino Megla (stolni tenis), Zoran Pfeifer, Miljenko Perko i Darko Oreški (sportski ribolov), Mihael Štebih (streličarstvo), Vladimir Hajdinjak (streljaštvo), Roland Tomašić i Emil Novak (šah), te Josip Sabolek i Bojan Ružić (tenis).
NADZOR PO POTREBI?!
Jedan od rijetkih diskutanata na Skupštini, novi član IO-a Krunoslav Gosarić, jasno je u ime rukometa poručio da će podržati sve pozitivne odluke koje vode boljitku međimurskog sporta, istovremeno tražiti odgovornost onih koji ne provode donesene odluke, posebno glede otklanjanja uočenih nepravilnosti spomenute od članova Nadzornog odbora s protekle Skupštine, one prije sadašnje izborne.
Kad pak je riječ o Nadzornom odboru na pitanje poslije održane Skupštine prilikom kratkog zajedničkog druženja, dali će se njegovi članovi kao što je do sada bio slučaj pozivati na sjednice IO-a, dobili smo odgovor glavnog tajnika Saše Fegeša (bio je prisutan i novi predsjednik, op.a.) da to nije baš potrebno, da će se eventualno zvati predsjednika u određenim slučajevima, a da će se javnost o zaključcima koji će biti u interesu Zajednice sportova obavještavati po potrebi (?!?).
“NISTE NAS POZVALI!”
Na Skupštini nije bilo nikoga iz Županije što je izazvalo opravdano negodovanje delegata. Takvu smo informaciju dobili od odgovornih u stručnoj službi Zajednice, no to nije točno. Župan Ivica Perhoč i njegov zamjenik Matija Posavec osobno su nam potvrdili da nisu primili nikakav poziv pa nisu ni mogli prisustvovati sjednici.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

IZ PK "MEĐIMURJE"

Odluke su nelegitimne!
U Zajednici su pogriješili i oko izbora delegata plivačkog sporta. Dopis PK “Međimurje” to potvrđuje, pa će očito novi saziv Skupštine i IO već na početku mandata imati dodatne, na žalost nepotrebne probleme. Ovakve greške ne bi se smjele događati, velik je broj drugih i aktualnih problema koje treba rješavati. Najmanje što odgovorni u Zajednici u ovom trenutku mogu učiniti je izvinuti se županijskom vodstvu za grešku oko poziva, istovremeno dogovorom riješiti pitanje delegata plivačkog sporta. Evo njihovog dopisa:
»Kako poziv za Izbornu skupštinu nismo primili, iako smo predložili svoga kandidata koji je bio na redu za izbor (a izabran je ponovo delegat iz ČPK-a), smatramo da su odluke koje su donesene bez suglasnosti drugog plivačkog kluba nelegalne i nelegitimne te molim novog predsjednika i ostale nadležne da poduzmu mjere radi otklanjanja ove, za nas kao i za dobrobit naše sportske zajednice, ponovo štetne odluke. Naš prijedlog potvrdio je tajnik da ga je primio, a nakon toga je odgovorio da bez suglasnosti sva tri kluba, ni jedan od tri neće imati delegata bez takve suglasnosti. No, izglasano je bez nas i naše suglasnosti što je žalosna slika koji mi svi koji zaista volimo sport, a ne materijalnu korist iz sporta, želimo promijeniti i iskorijeniti u našoj sredini.« (u potpisu Ivan Modrić, predsjednik GPK “Međimurje”)

Izvor: 2975