Sport 30.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Međimurci podržali Davora Šukera za predsjednika

Održana je redovna Skupština Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić) kojoj je od 43 prisustvovao 41 delegat te kao gosti kandidat na novog predsjednika HNS-a Davor Šuker i član IO HNS-a Stjepan Križarić. Dnevni red imao je samo jednu točku - “Donošenje odluke o prijedlogu kandidata za predsjednika HNS-a”. O tome je već vođena rasprava na sjednici IO-a MNS-a 10. svibnja, prijedlog je delegatima Skupštine da se za novog predsjednika HNS-a izabere naš poznati internacionalac Davor Šuker. Delegati Skupštine taj su prijedlog jednoglasno podržali, nakon čega se im se obratio i Davor Šuker:
- Moram zahvaliti svim savezima koji su mi do sada dali podršku, ni jedan predsjednik u svom radu ne može bez podrške iz baze, neću se nikad umoriti od dolaska u male sredine. Znam kako im treba pomoći, nakon izbora možemo govoriti o konkretnim vidovima te pomoći. Problema u hrvatskom nogometu je mnogo. Okupit ćemo u HNS-u prave ljude da IO bude jak i predstavlja sve najbolje u hrvatskom nogometu te da se tamo donose odluke koje će biti na njegovu dobrobit i boljitak.
Glede sukoba na relaciji HNS - Ministarstvo sporta, Šuker je bio vrlo jasan:
- HNS će poštivati sve institucije države i želi da se što prije održi radni sastanak obje strane, a već 5. srpnja ćuti ćete i konkretne stvari po tom pitanju. Nitko se u Hrvatskoj neće moći skrivati, želimo da sve bude transparentno, jer ja ne polažem račune samo ovdje nego i pri UEFA-i i FIFA-i.
Od pojedinih delegata potaknuto je i pitanje sustava natjecanja Druge lige, konkretno da već od nove sezone krene natjecanje u dvije Druge lige.
- Radi se po tom pitanju, treba naći kompromisno rješenje da svi budu zadovoljni, rekao je na kraju Davor Šuker. S njegovom se konstatacijom složio i Stjepan Križarić:
- Da bi se takva ideja ostvarila treba odmah početi s radom, klubovi trebaju dati inicijativu, mislim da bi 30 klubova u prva dva ranga natjecanja bila odlična brojka. Prva liga s 10, i dvije Druge lige s 10 sudionika. Na sjednici Skupštine 5. srpnja trebalo bi takvu odluku izglasati.
Kolika pak je popularnost Davora Šukera govori podatak da su ga prije dolaska u dvoranu gdje je održana Skupština opazili mladi iz Ljubuškog, tog dana na ekskurziji u Čakovcu pa je morao odvojiti nekoliko minuta za druženje i slikanje s njima, a prilikom odlaska to je isto učinio i s grupom umirovljenika koji su se zatekli u čakovečkom Hotelu Park gdje je održana Skupština.
Obećao je na kraju Šuker i skori ponovni dolazak u Čakovec, ovaj put da se druži s mladima, zatražio je od trenerske organizacije da mu organizira jedan trening, da tamo mladima pokaže nešto iz svog bogatog repertoara, te da porazgovara s njima, jer:
- Poznato je da je Međimurje rasadnik mladih nogometnih talenata s kojima treba kontinuirano raditi da taj svoj talent dokažu.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 2979