Sport 05.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Međimurje plin doznačio sredstva za sport

Ovih je dana održana 2. sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja s koje spominjemo najvažnije zaključke. Vođena je rasprava o aktivnostima Zajednice između dviju sjednica IO-a kada su donijete određene odluke oko preustroja u samom radu Zajednice te o smanjenju troškova. Po tom pitanju učinjeno je već niz poteza koje će poslovanje učiniti racionalnijim i operativnijim, a čiji se učinci već vide. Pohvaljena je suradnja sa županijskim čelnicima koji su unatoč teškoj financijskoj situaciji ispunili i održali obećanja da će se uz njihovu pomoć pokušati iznaći određena sredstva od javnih poduzeća s područja županije koja će biti doznačena na račun Zajednice u vidu donacije s naznakom da je to za mlađe dobne skupine pojedinih udruga. Tako je već ovih dana podijeljena i prva tranša sredstava dobivenih od Međimurje plina prema kriterijima koje je jednim dijelom odredila Zajednica. Očekuje se da će u druga javna poduzeća u suradnji s lokalnom samoupravom donijeti takve odluke.
U Zajednici su u međuvremenu uspješno organizirali 11. tradicionalni Olimpijski festival dječjih vrtića u kojemu je sudjelovalo 520 mališana vrtićke dobi s područja županije. Predočeno je i financijsko izvješće Zajednice za prvih 6 mjeseci iz kojeg je vidljivo da su se određenim klubovima (NK Međimurju, RK Međimurju, KK Međimurju) isplatila financijska sredstva unaprijed od planiranog iznosa po kriteriju, zbog njihove izuzetno teške financijske situacije. Time su u Zajednici pokazali razumijevanje za tešku financijsku situaciju te unaprijed isplaćenim sredstvima osigurali mogućnost natjecanja i završetka tekuće sezone i izašli u susret zbog opstojnosti same udruge i mogućnosti natjecanja. Temeljem članka 55. Statuta raspisan je natječaj za izbor glavnog tajnika Zajednice u slijedećem mandatnom razdoblju od 4 godine, na koji je pristiglo 6 molbi. Uvidom u pristiglu dokumentaciju utvrđeno je da 4 zamolbe ne udovoljavaju traženim kriterijima natječaja, dok su 2 molbe (Saše Fegeša dosadašnjeg glavnog tajnika i Bojana Ružića) ispunjavale sve tražene uvjete. Shodno Statutu javnim glasovanjem svih nazočnih članova IO-a (od 11 članova bilo ih je nazočno njih 10) za glavnog tajnika u četverogodišnjem mandatnom razdoblju izabran je Saša Fegeš.
• Za kraj još nešto. Po prvi put nakon niza godina sjednici nisu bili nazočni članovi Nadzornog odbora. Iako je na 1. sjednici IO-a nakon diskusije oko tog pitanja odlučeno da ih se i dalje poziva, a u zapisniku sa spomenute sjednice stoji drugačiji zaključak. Što se može svakako tumačiti i nešto takvoga u buduće treba izbjegavati i pridržavati se zaključaka.
Josip Freiler

Izvor: 2984