Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Međimurski nogometni savez poslovao uspješno

Održana je 16. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza, posljednja u 2013. godini na kojoj je “ekspresno” odrađen dnevni red, a svi su zaključci doneseni jednoglasno. Sve zacrtano tijekom 2013. godine, također iz zaključci između dvije sjednice IO-a, ostvareno je. Međimurski nogometni savez unatoč teškoj situaciji u kojoj su svi klubovi, osobito financijskoj, dobro je poslovao. Prvenstveno zahvaljujući brojnim entuzijastima u klubovima koji ne žale truda, vremena i vlastitih sredstava da njihovi klubovi ipak uspješno djeluju. Spomenuta je i 100. godišnjica nogometa u Prelogu, uspjeh hrvatske reprezentacije i plasman na SP u Brazilu...
Prihvaćena su izvješća povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca za jesenji dio prvenstvene sezone 2013./14. svih pet ŽNL-a, veteranske lige i liga mladih. Istovremeno je odlučeno da proljetni dio prvenstva u Prvoj i Drugim županijskim ligama počne 2. ožujka, veteranskim 17. ožujka, ligama mladih uzrasta 29./30. ožujka, a Trećim županijskim ligama također 30. ožujka 2014. godine. Prihvaćeno je i izvješće o organizaciji 31. malonogometnog zimskog prvenstva Međimurja. Prisutni su s prihvatili prijedlog da se od iduće godine pokuša da na zimskom prvenstvu sudjeluju i registrirani klubovi.
Od ostalih pitanja spominjemo da su za nosioce kvalitete u prvom polugodištu 2014. godine određeni NK Međimurje Čakovec kod seniora i Nogometna škola Međimurje / Čakovec kod mladih kategorija. Također da se za nove članove Komisije za žalbe i Komisije za pregled objekata imenuju Josip Lesjak i Darko Jambrović, za delegata na ŽNL Josip Zbiljski, a odobrena je i “božićnica” i dar za djecu djelatnicima MNS-a. Na kraju sjednice predsjednik MNS-a Mato Kljajić zahvalio je članovima Izvršnog i Nadzornog odbora na trudu, zalaganju i amaterskom radu u organima Saveza, a svim nogometašima, nogometnim i sportskim djelatnicima i sportašima Međimurja zaželio sretan Božić i mnogo uspjeha i zdravlja u Novoj 2014. godini.
Josip Freiler

Izvor: 3061