Sport 15.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Međimuski plov Jože i Renate Horvat

Putnička agencija Poseidon iz Čakovca predano je organizirala tradicionalni Međimurski plov Jože i Renate Horvat. Po osmi put zaredom kontinentalci su se ukrcali na brodove i od 5. do 8. listopada oplovili srednji Jadran. Plovilo se iz marine Frapa u Rogoznici prema Kaprijima, Krapnju, Grebaštici, hridi Mulo, Komorici i Kornatima, uz mjerenje vremena za ukupno prijeđenih 58 nautičkih milja.
U tri starta jedriličari su nastojali uhvatiti najbolji vjetar, a na skiperima je bilo da dobro usmjere svoje mornare i napune jedra. U mono type kategoriji brodova od 34 do 38 stopa natjecalo se šest brodova.
Prvo je mjesto osvojio brod Issa na kojem je ekipu vodio skiper Kruno Tkalčec, a slijedio ga je brod Katarina kojim je upravljao Rajko Horvat. Na trećem se mjestu pozicionirao brod Lidwina sa skiperom Zlatkom Premušem, a na četvrtom Mondo - IPA kojim je upravljao Dalibor Mikulić. Brod Maja vodio je Hrvoje Hočurščak osvojivši peto mjesto, a izvan kategorije je skiper Goran Nedeljko plovio na brodu Poseidon i zaključio plovidbu šestim mjestom.
U kategoriji brodova od 42, 43, i 49 stopa prvo je mjesto zauzeo brod Kaneja, a slijede ga Maca i Bornijana. Ukupni pobjednik 8. međimurskog plova je brod Issa. Na njemu je, uz skipera Krunu Tkalčeca, bila posada u sastavu Nina Horvat, Tatjana Tkalčec i Nives Kovačić.
(al)

Izvor: 2999