Sport 06.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Međunarodni turnir u streličarstvu

Organizator streličarskog turnira ZA VELIKI PEHAR NIKOLE ZRINSKOGA u trajanju od dva dana, 1. i 2. svibnja, ove godine je bila Zrinska garda Čakovec. S osiguranim sredstvima IPA-e i uz pomoć domaćina, streličarskog kluba “Katarina Zrinski” iz Čakovca, održan je dosad najbrojniji susret streličara do sada u Čakovcu, pod zidinama grada Zrinskih. 16 klubova iz Hrvatske, 14 iz Slovenije i jedan iz Mađarske, s ukupno prijavljenih 90 streličara u prvom danu, te pet klubova iz Hrvatske i tri iz Slovenije s ukupno 24 streličara u drugom danu, kada su pucali najmlađi do 14 godina, pružili su Danu županije i Danu Zrinskih nesvakidašnji ugođaj.
Međunarodnom skupu streličara pozdravnim govorom se obratio predsjednik Zrinske garde, Alojz Sobočanec, najavljujući župana Ivicu Perhoča, koji je svečanim govorom otvorio sportski spektakl. Suci turnira, Mihinjač i Žugec odlično su vodili streličarske borbe tijekom kvalifikacija, kao i finalne borbe, prepune iznenađenja. Ceremoniji otvaranja nazočili su i dopredsjednik Zrinske garde Ivan Baksa, tajnik Bojan Kocijan te Mihael Štebih, predsjednik kluba domaćina i predsjednik skupštine Zrinske garde. Upravo njegovom zaslugom ostvaren je projekt prihvaćen od IPA-e, a međunarodni je turnir samo jedan dio. Naravno da je događaj obogaćen gardistima Zrinske garde, koji su prekrasnom ambijentu uz grad Zrinskih dodali poseban štimung.
Streličare naše županije predstavljali su streličari “Katarine Zrinski” iz Čakovca, osam odraslih prvog dana i jedanaest streličara uzrasta do 14 godina. Nakon kvalifikacijskih borbi u FITA 2x70 m odredili su se parovi u finalnim borbama. Tu su najbolji streličari pokazali da se i sa slabijim plasmanom u kvalifikacijama ne predaju, već da se bore do finalne borbe za zlato. Tako je Krešimir Štrukelj u osam najboljih rezultata, s treće pozicije polako ali sigurno pobjeđivao u duelima svoje protivnike iz hrvatskih i slovenskih klubova i zasluženo osvojio zlato, prvo mjesto za seniore olimpijski luk. Isti podvig ostvario je i Goran Cmrečak u seniorima golog luka i zasluženo osvojio prvo mjesto. Zlatnu, srebrnu i brončanu medalju osvojile su i kadetkinje u golom luku Vanda Kipke, Miroslav Senčar i Marija Rojko.
• VELIKI PEHAR NIKOLE ZRINSKOGA
Osvajači Velikog pehara Nikole Zrinskoga su ove godine juniorska ekipa iz Ankarana, Slovenija, u sastavu: Ana Umer, Brina i Sara Božić. Drugi dan Veliki pehar Nikole Zrinskoga osvojili su naši mladi streličari do 14 godina, Vinko Kovač, Nikola Geršak i Leon Pečarić. Osim njih, medaljama su se okitili i Ana Štrukelj zlatnom, Regina Novak srebrnom i Marija Rojko brončanom, olimpijski luk, djevojčice do 14 godina. Zlato je osvojila i Iva Štrukelj u standardnom luku, te najmlađi, dječak do 12 godina Izak Feher, u golom luku.

Izvor: 2871