Sport 22.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA ČAKOVEC – VARAŽDIN

IVANČICA – RUDAR 1:2 (1:2)


IVANEC – Igralište Ivančice. Gledatelja: 100. Sudac: Patrik Kolarić (Strahoninec). Strijelci: 0:1 Čalopa 15), 1:1 Cikač (39), 1:2 M. Šoltić (45).

RUDAR: Rajf, Levačić, Šprajc, Vuri, Vurušić, F. Novak, Podgorelec (85. Šardi), Čalopa (75. A. Novak), Radiković, Berdin, M. Šoltić. Trener: Goran Vincetić.


Očekivana pobjeda Rudara, sve što se rezultata tiče dogodilo se je u prvom poluvremenu.Gosti su preko mladog Čalope došli u vodstvo, domaći poravnali ishod, a u 45.minuti M.Šoltić postigao je vodeći pogodak za „rudare“ pogodak koji je odlučio o zasluženom pobjedniku. U drugom su poluvremenu igrači Rudara kontrolirali igru i rezultat, bilo im je lakše i zbog toga što je domaćima u 74.minuti isključen strijelac Cikač, a da nije završilo pobjedom 3:1 „krivac je“ domaći vratar koji je gostima obranio kazneni udarac.

 

JALŽABET – CENTROMETAL 0:1

 

JALŽABET – Igralište Jalžabeta. Gledatelja: 100. Sudac: Marko Đurđek /Turčin/. Strijelac. Dumančić /12/.

CENTROMETAL: Petković, Novak /77.Vincetić/, Gunc, Bratković, Dumančić /73. Dombaj/, Majsen, Vibovec, Bačan /56. Zavrtnik/, Logožar, Borko, Vrbanić /85. Strahija/. Trener: Dragutin Naranđa .

Boljom igrom u 1.poluvremenu igrači Centrometala došli su do važne i zaslužene pobjede. Rano su već u 12.minuti preko Dumančića postigli pogodak, ispostavilo se je kasnije da je taj pogodak odlučio o pobjedniku. U 2.poluvremenu domaći su imali više inicijative, pred kraj i priliku poravnati ishod, nisu, gosti su pametnom igrom i brzim kontrama ugrožavali domaćeg vratara, šteta da nisu iz tih kontri postigli još koji pogodak. 

 

                         

Josip Freiler      

 

 

POLET 1

GRANIČAR/K 2

 

Sveti Martin na Muri Igralište NK Polet. Gledatelja 250. Sudac: Kolarić 

Strijelci: 0:1 Matotek (26), 1:1 Barat (27), 1:2 Čižmešija (46).

Polet: Fodor, Novak, Paler, Kristl (od 54. Ferlin), Sobočan, Smodiš (od 54. Kosi), Barat, Zadravec (od 78. Vršić), Vinko, Turk, Goričanec. Trener: Tine Špilak.

Graničak/K: Jambres, Andrlon, Mikulan, Latin, Lončar, Trojko, Čižmešija, Hertelendi, Kos, Poljanec (od 83. Kvakan), Matotek. Trener: Danijel Fundak.

 

Pomalo neočekivanu ali potpuno zaslužena pobjeda Kotoribčani protiv na ovoj utakmici slabašnog Poleta. Iako je domaćin od prve minute pokušavao stvoriti izglednu priliku gosti su sve te pokušaje bez problema otklonili. U 26. minuti nakon udarca iz kuta domaći vratar je nespretno reagirao i gosti preko Matoteka su poveli 0:1. Već u slijedećem napadu nakon duge lopte koja je sve preletjela i došla do Barata koji poravnava rezultat na 1:1. U nastavku utakmice brza kontra gostiju u kojoj je Čižmešija izašao sam pred vratara i preciznim udarcem ponovno donio gostima rezultatsku prednost. Domaćin vrši pritisak da bi gosti ponovno preko kontri imali preko Čižmešije odličnu priliku za pogodak ali ovaj puta domaći vratar odlično brani ovaj udarac. Domaćin je imao priliku preko Novaka čije je udarac gostujući vratar odlično obranio te utakmica završava slavljem gostiju.

 

 

PUŠĆINE 1

SLOBODA/S 0

 

Pušćine Igralište NK Pušćine. Gledatelja 250. Sudac: Čosić 

Strijelac: Levanić (26).

Pušćine: Kolar, Terzić (od 39. Dovečer), Martan, Katalenić, Mikulec, Levanić, Lesar, Šivak (od 61. Koren), Špicer, Ribić (od 88. Pintarić), Celinger. Trener: Dejan Car.

Sloboda/S: Tkalčec, Posavec, Pintarić (od 58. Petek), Novak, Cvetković, Katanec, Srnec (od 72. Goricaj), Kukovec (od 42. Vagjunec), Panić, Hergotić, Baksa. Trener: Zvonimir Smrtić.

Crveni karton; Cvetković 70. min grubi start s leđa

 

Borbena i uzbudljivu utakmicu u Općinski derbiju Pušćina i Slobode koja je završila minimalnom pobjedom domaćina. Na početku utakmice igralo se je uglavnom na sredini terena bez izrazitih prilika. U 26. minuti utakmice Špicar je proigrao Levanića koji izlazi sam pred vratara i postiže pogodak za 1:0.  Gosti se otvaraju imaju više od igre da bi gostujući igrač Hergotić ispremiješao obranu domaćina izašao sam pred Kolara koji mu brani udarac.  U nastavku utakmice oko 50. minute Ribić iz polovoleja pogađa vratnicu dok pak Levanić nešto kasnije pogađa stativu. U 70. minuti gosti ostaju sa igračem manje jer im je nakon prekršaja nad Ribičem isključen Cvetković. Do kraja oslabljeni gosti su pokušavali doći do poravnanja ali su njihovi napadi jalovi dok domaćin se branio i obranio te je na kraju se radovao pobjedi. Gosti su bili ljuti na suca nakon utakmice smatrajući da je pogodak postignut iz sumnjive pozicije i da je isključenje prestrogo. 

 

MLADOST KOMET 3

SLOGA 0

 

 Prelog Stadion Mladosti. Gledatelja 150. Sudac: Korunić 

Strijelci: 1:0 Tišljarić (29), 2:0 N. Bukal (42), 3:0 Golubić (89).

 Mladost Komet: Grabant, Đurec, N.Bukal, A.Vuk (od 69. Golubić), Murković, Tišljarić, Jambrović, D.Bukal, D.Vuk (od 83. Halić), Caban. Trener: Tomica Šestan.

Sloga:  Mat. Mihalković, Dokleja, Obadić, Glad (od 83. Herman), Sečan, Ban, Lesjak (od 46. Gyofi), Fučko ( od 33. Mar. Mihalković), Žvorc, Jambrošić, Vugrinec. Trener: Zoran Kraljić.

 

U Međimurskom derbiju zaslužena pobjeda Mladosti protiv na ovoj utakmici dosta slabe Sloge iz Čakovca. Domaćin je preko D. Bukala pogodio stativu da bi u 29. minuti na ovoj utakmici izuzetno raspoložen Tišljarić ukrao jednu loptu gostima i preciznim udarcem sa dvadesetak metara postigao pogodak. Na 2:0 rezultat je povisio N. Bukal nakon odličnog prodora i ubačaja D. Vuka. Minutu prije kraja utakmice Tišljarić je probio desnu stranu i proigrao Golubića koji sa pet metara postavlja konačni rezultat utakmice.

 

NAPRIJED 4

ZELENGAJ 1

 

Cirkovljen Igralište Zdenci. Gledatelja 150. Sudac: Novosel 

Strijelci: 0:1 Martinez (35), 1:1 Horvat (51), 2:1 Vugrinec (62), 3:1 Hižman (81), 4:1 Vugrinec (88).

Naprijed: Čonkaš, Šupljika (od 77. Horvat), Fleten (od 46. Martinec), Sraka, Horvat, Hižman, Mišić, Martinec, H. Vugrinec (od 46. Sraka), Glavina, D.Vugrinec. Trener: Dušan Podgorelec.

 

Utakmica sa dva različita poluvremena. U prvome gosti su odigrali jako dobro te su od 35. minute poveli pogotkom Martineza dok se je domaći vratar Čonkaš u nekoliko navrata istaknuo odličnim intervencijama. U nastavku igrala je jedna ekipa i to domaćina. Već u 51. minuti nakon ubačaja Vugrinca, Horvat poravnava rezultat na 1:1.  U 62. minuti Vugrinec je iz slobodnog udarca postigao lijep pogodak i preokrenuo rezultat na 2:1. U samoj završnici utakmice u 81. Martinec je proigrao Hižmana koji povećava rezultat na 3:1. Ponajbolji igrač na terenu Vugrinec je zaokružio dvije minute prije kraja utakmice odličnu partiju i drugim svojim zgoditkom za konačnih 4:1.

                                                              

 

NOVI MAROF 2

NEDELIŠĆE 0

 

Novi Marof. Igralište NK Novi Marof. Sudac Juras. Strijelci: 1:0 Martan (63), 2:0 Horvat (69)

Nedelišće: Novak, M. Pintarić, T. Pintarić (od 49. Varga), N. Pintarić, Kosir, Egri (od 59. Marčec), Jagec, Topolnjak, Slunjski, Mesarić, Međumurac. Trener: Damir Maretić.

Potpuno indisponirani i bezvoljno Nedelišće ostvarila je u Novom Marofu zaslužen poraz. Nakon prvog dijela u kojem su mreže mirovale domaćin je u nastavku utakmice preko Martana i Horvata postigao pogotke za pobjedu od 2:0.

 

 

 

 Zlatko Premuš