Sport 04.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Mladi iz škole nogometa vratil se iz Danske

Iz danskog Hjerninga vratili su se mladi nogometaši Škole nogometa “Međimurje-Čakovec” gdje su nastupali na velikom međunarodnom turniru mladih - Dana cupu. I postigli veliki i evidentan uspjeh. U kategoriji mladih, rođenih 1998. godine i mlađih (u svojoj su grupi bili najmlađa momčad u odnosu na ostale sudionike) između 76 ekipa, na kraju su došli do osmine finala. Uz samo malo više sportske sreće, potrebne u ovakvim slučajevima, i iskustva, mogli su i više. Koliko je popularan i masovan ovaj turnir govori podatak da je na njemu sudjelovalo više od 800 ekipa iz cijelog svijeta! S mnogima su Čakovčani kao jedini predstavnici iz Hrvatske uspostavili kontakte i najavili buduću suradnju.
REZULTATI: prednatjecanje: Međimurje-Čakovec - Satrup-Grossolt (Njemačka) 2:1 /strijelci Zanjko i Vuk/, Međimurje-Čakovec - Sandved IL (Norveška) 1:0 /strijelac Horvat/, Međimurje-Čakovec - Borre IF (Norveška) 1:1 /strijelac Zanjko/. Ovim pobjedama osvojeno je 1. mjesto i prekrasan pehar u grupi; 1/16 finala: Međimurje-Čakovec - Lovenstad (Norveška) 0:0, nakon izvođenja jedanaesteraca 3:2 za Čakovčane koji su utakmicu završili s 10 igrača pa su uspjeh i pobjeda još evidentniji; 1/8 finala: Međimurje-Čakovec - Arteitis (Litva) 2:2, Litvanci su poveli 2:0, Čakovčani poravnali na 2:2 /strijelci Vuk i Rebrek/, primili iza toga gol i nisu se vratili u utakmicu.
Iako su igrali s mlađim i fizički slabijim igračima u odnosu na ostale ekipe, mladi Čakovčani nisu razočarali, čak što više oduševili su igrom, borbenošću i ponašanjem te dobili već sada poziv organizatora za sudjelovanjem na ovom poznatom turniru i iduće godine. Sastav ekipe Međimurje-Čakovca: Božek, Perčić, Vuk, Vibovec, Lehkec, Podgorelec, Malenović, Toma, Novinščak, Marcijuš, D. i M. Horvat (iz Totovca, a ne kako je objavljeno u prošlom broju Šandorovca), Hajdinjak, Paić, Antolović, Zanjko, Kraljić, Pintariać, Rebrek i Bistrović. Vođa puta bio je Krešimir Toma, trener Mario Šarić, fizioterapeut Božo Juračić.
Iz Škole nogometa zahvala sponzorima koji su pomogli da gostovanje u dalekoj Danskoj protekne uspješno i bez problema.
Josip Freiler
Snimio Ivo Vurušić

Izvor: 2936