Sport 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

MNK KLUB 75 KOTORIBA: Načelnik zadovoljan

U svojim klupskim prostorima su u subotu 11. siječnja svoju redovitu godišnju izvještajnu skupštinu održali članovi Malonogometnog Kluba 75 iz Kotoribe. To je sredina koja u svojim redovima okuplja 71 člana, a prošle su godine, kao uostalom i godinama prije, bili aktivni na sportskom planu i brojnim općinskim manifestacijama, istaknuo je klupski predsjednik Siniša Seličanec te se zahvalio svima koji su do sada pomagali njihov rad. O sportskim rezultatima govorio je tajnik Marko Horvat. Rekao je kako su na kraju prošlogodišnjeg prvenstva u Međimurskoj malonogometnoj ligi osvojili odlično treće mjesto, dok je Filip Pišpek bio najbolji strijelac lige.
- Žalosno je što Međimurski nogometni savez nije uspio zadržati puno klubova u spomenutoj ligi koji su zbog sve većih troškova odustali od natjecanja. Iz tih je razloga liga ukinuta i nije poznata njezina daljnja sudbina, istaknuo je Horvat.
Kotoripčani su izrazili nadu kako će se naći neko rješenje kako bi se ponovo u Međimurju organizirano igrao mali nogomet jer su uspjeli taj sport popularizirati i privući veliki broj navijača u dvorane. Uz to, svake su godine organizatori malonogometnog turnira uz Dan državnosti i Dana Općine Kotoriba. Njihove ekipe sudjelovale su na turnirima u Zebancu, Prelogu gdje su izborili polufinale, Maloj Subotici, Varaždinu i Zimskom malonogometnom prvenstvu Međimurja gdje su ove godine došli do četvrt završnice.
Kako dalje? U planu imaju izgradnju nadstrešnice na igralištu kod starog vrtića za što očekuju financijsku pomoć Općine. Skupština je odlučila da rok za plaćanje članarine u iznosu od 50 kuna bude do kraja ožujka, a cijena za iznajmljivanje klupskih prostorija bit će 100 kuna za članove i 300 kuna za vanjske korisnike. Članovima je tom prigodom predstavljen novi domar Ignac Vidović. Uz predstavnike kotoripskih udruga, na skupu je bio i načelnik općine Kotoriba Ljubomir Grgec.
- Vi ostvarujete dobre rezultate na sportskim terenima, ali najveći rezultat je taj što u svojim redovima okupljate mlade ljude. Suradnja između kluba i Općine uvijek je bila jako dobra. Sretni smo jer u našem mjestu imamo 18 udruga i sve su aktivne. Tome u prilog idu i odlični uvjeti za rad i bavljenje sportom s kojima se može pohvaliti rijetko koja sredina. Pozivam čelništvo kluba da dođu na razgovor i prezentiraju nam svoje želje i planove, a mi ćemo rado izaći ususret, rekao je između ostalog Grgec.

Mladen Grubić

Izvor: 3066