Sport 17.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

MNS: U petak izborna skupština

U Međimurskom nogometnom savezu uspješno su završili sve organizacijske pripreme oko održavanja izborne Skupštine, koja će se kao što je poznato održati u petak 19. studenoga u 18 sati u Prelogu. Prema Statutu MNS-a brojit će 43 delegata od kojih je čak njih 39 dalo pismenu ovjerenu podršku da se za novog predsjednika Saveza izabere dosadašnji dopredsjednik Mato Kljajić iz Preloga, koji je i jedini kandidat za ovu odgovornu funkciju. U međuvremenu je prema Poslovniku o radu Skupštine koji su na adrese dobili svi klubovi, sjednicu održala Izborna komisija (Željko Bacinger predsjednik, Stjepan Talan i Nenad Novak članovi) i utvrdila da su klubovi dostavili prijedloge 12 kandidata za članove novog Izvršnog odbora Saveza. Tako će uz predsjednika Matu Kljajića članovi IO-a biti: Damir Cilar iz M. Središća, Robert Čižmešija iz Kotoribe, Damir Dominić iz Oporovca, Miljenko Dovečer iz Čakovca, Josip Koroš iz Čakovca, Stjepan Križarić iz Čakovca, Radovan Kočila iz Jurovca, Nenad Marčec iz Nedelišća, August Mesarić iz Belice, Alojzije Sobočanec iz Čakovca, Stjepan Varga iz Novog Sela na Dravi i Dragutin Vuk iz Čakovca.
Prema tome, za sada ostaje samo da novi skupštinari izaberu dvojicu delegata u novu Skupštinu HNS-a, kandidata za člana IO-a HNS-a, dva dopredsjednika MNS-a između 13 članova novog IO-a, novi Nadzorni odbor MNS-a, te što je u ovom trenutku najaktualnij,e kome će dvojica delegata MNS-a dati na Skupštini HNS-a glas MNS-a za novog predsjednika HNS-a.
Za kraj još nešto. Kako novi članovi IO-a MNS-a, osim predsjednika, ne mogu istovremeno biti i članovi Skupštine krovne nogometne organizacije Međimurja, otvara se mogućnost međimurskim klubovima da u Skupštinu imenuju još 12 novih članova, a to vrijedi i za Nadzorni odbor pa će čak 58 klubova imati svoje predstavnike u organima MNS-a, ne računajući ostale komisije i pomoćna tijela. (Josip Freiler)

Izvor: 2899