Sport 05.03.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NAJSPORTAŠI PRELOGA: Alan Perko i SRD Glavatica

U Zajednici sportova grada Preloga i ove su godine odlično organizirali tradicionalnu svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Preloga za proteklu 2012. godinu, a dodijeljena su i posebna priznanja zaslužnim sportskim djelatnicima, mladim perspektivnim sportašima i sportskim udrugama. U Domu kulture Prelog osim nagrađenih, okupili su se i brojni sportski djelatnici, predstavnici sportskih udruga, bili su tu gradonačelnik Preloga i njegov zamjenik Dragutin Glavina i Ljubomir Kolarek, međimurski dožupan Matija Posavec, predsjednik Zajednice sportova grada Preloga Mato Kljajić... O sportskim uspjesima i problemima s kojima se za sada uspješno nose u Prelogu govorio je Mato Kljajić, prisutnima se biranim riječima obratio gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik Dragutin Glavina, također i međimurski dožupan Matija Posavec. U Gradu Prelogu uspješno djeluje 30 sportskih udruga koje u svojim redovima okupljaju preko 1000 aktivnih sportaša. U prigodnom kulturno-umjetničkom vrlo atraktivnom programu sudjelovale su mažoretkinje iz Goričana i mladi operni pjevač Filip Hozjak, a cijelu je svečanost profesionalno vodio.
• Najboljim sportašem Grada Preloga za proteklu godinu proglašen je mladi Alan Perko, juniorski reprezentativac i prvak Hrvatske u sportskom ribolovu, 12. na svjetskoj juniorskoj rang listi, član SRD Glavatica Prelog. Najbolja momčad je seniorska momčad Sportsko ribolovnog društva Glavatica Prelog (Miljenko i Alan Perko, Mladen Kovač, Boris Klarić, Zdravko Gotovac i Zoran Pfeifer), u 2012. godini s osvojenim 3. mjestom u 1. državnoj ligi.
• Posebna priznanja organizatora uspjele svečanosti Zajednice sportova grada Preloga primili su zaslužni sportski djelatnici Dražen Hozjak iz Rukometnog kluba Prelog i Igor Židov iz Nogometnog kluba Naprijed Cirkovljan, Sportsko ribolovno društvo Glavatica Prelog, koje ove godine slavi 100. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja, a iduće je godine organizator Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu, te Lovačko društvo Fazan Draškovec čija je momčad u gađanju glinenih golubova protekle godine postigla niz evidentnih rezultata. Također i mladi perspektivni sportaši Tajana Židov, članica Atletskog kluba Međimurje, sekcije Prelog i Luka Marđetko iz Karate kluba Mihovil Prelog. Svečanost je završena kratkim druženjem svih prisutnih.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3019