Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Najsportaši Preloga: Rukometaši i Alan Perko

U preloškom Domu kulture 14. veljače održana je svečanost proglašenja najsportaša ovog grada u 2013. godini: najbolji su seniori Rukometnog kluba Prelog - ekipa koja se plasirala u 1. hrvatsku rukometnu ligu i koja je niknula iz domaće rukometne škole. Sportaš godine je nepobjedivi ribič Alan Perko, član stoljetnog Sportsko-ribolovnog društva Glavatica iz Preloga, trenutno dio hrvatske ribolovne elite. Alan je najbolje plasiran hrvatski reprezentativac u seniorskoj kategoriji u prošloj godini.
Na svečanosti su predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Mato Kljajić, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal i župan Matija Posavec pozdravili sportaše i uzvanike te podjelili i nagrade zaslužnima za razvoj sportova na preloškom području. Nagrade su na prijedlog Nogometnog kluba Draškovec primili Josip Vadas i Mladen Matjačić, zatim na prijedlog NK-a Otok Miljenko Sraka te na prijedlog NK-a Mladost Prelog Antun Radiković. Predstavnik NK-a Mladost primio je priznanje za 100 godina djelovanja ovog kluba, a za izuzetne rezultate u mlađim dobnim kategorijama priznanje je pripalo i Stjepanu Hunjaku iz Biciklističkog kluba Mura Avantura. Pljesak publike i priznanje Grada dobili su i najmlađi članovi Košarkaškog kluba Prelog za izuzetne rezultate u mlađim dobnim kategorijama tijekom protekle godine.
Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga M. Kljajić istaknuo je dugu sportsku tradiciju grada u kojem djeluju čak dva stogodišnjaka (NK Mladost i SRD Glavatica) te nekoliko sportskih klubova s 50 godina “staža”.
- Sve se više djece još od predškolske dobi uključuje u sportske aktivnosti i na to Prelog može biti ponosan, istaknuo je Kljajić.
Gradonačelnik Kolarek dodao je da je 2013. sportašima bila uspješna, a 2014. godina je izazovna:
- U ovoj smo godini domaćini jednog od najvećih sportskih natjecanja u državi - Svjetskog ribolovnog prvenstva, za što je prvenstveno zaslužan Zoran Pfeifer, predsjednik SRD-a Glavatica. Sa 670.000 kuna u ovoj ćemo godini pomoći naše sportske udruge te pridonijeti radu s djecom i mladima. Do ljeta će biti uređen i sportski park Mladosti, a nećemo zaboraviti ni 50. obljetnicu prve spidvej utrke u našem gradu, rekao je Kolarek.
Župan M. Posavec čestitao je Valentinovo svim okupljenjim zaljubljenicima u sport!
- Međimurci su samozatajni, zbog čega premalo ističemo i sportska dostignuća - ovako velike godišnjice kakve obilježavaju preloški sportski klubovi i velike sportske događaje poput Svjetskog prvenstva u ribolovu koje je pred nama, dodao je župan. (Željka Drljić)

Izvor: 3069