Sport 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

NK ARCHEA ČAKOVEC: Nova ekipa za stabilizaciju

U najstarijem međimurskom nogometnom klubu - Nogometnom klubu Čakovec, još uvijek trećeligašu, konačno je održana mnogo puta najavljivana i dugo očekivana konferencija za novinare. Na kojoj je aktualni dopredsjednik kluba Zvonko Bratuša upoznao prisutne s problemima s kojima se nova uprava sada Nogometnog kluba “Archea Čakovca” susreće, ali i planovima u budućem radu. Trenutna situacija u klubu je izuzetno teška, nova uprava (Ivan Čarapina - predsjednik, Zvonko Bratuša i Josip Hreljić - dopredsjednici, Dražen Kramar i Silvio Pintarić - članovi IO-a) ne može još izvršiti primopredaju dokumentacije kluba, nema podataka o financijskom stanju, navodno klub je poslovao preko 4 računa (!?), bivši predsjednik kluba Dušan Mikolaj je nedostupan, u igračkom smislu klub je također devastiran, tjedan dana pred početak prvenstva nije bilo ni jednog igrača pa je trebalo mnogo muke sakupiti ih 16 koji bi trebali biti ti koji će završiti prvenstvenu sezonu da se u novoj može startati kao član Međužupanijske lige.
U međuvremenu je održana izborna Skupština koja je izabrala sadašnje novo vodstvo, usvojen je novi Statut, uskoro slijedi potpisivanje ugovora s Hrvatskim dragovoljcem o međusobnoj strateškoj suradnji, a imenovan je i novi trener prve momčadi, Ivan David, bivši igrač Čakovca, jedno vrijeme i trener u klubu. Prvo do kraja sadašnje prvenstvene sezone, odgovorni u klubu se nadaju i nakon toga u novoj prvenstvenoj sezoni u Međužupanijskoj ligi. Očekuje se da će i sponzor po kojem klub sada nosi ime tvrtka “Archea” jače financijski pomoći klubu, traže se novi sponzori, a sportski direktor Josip Zbiljski vodi razgovore s dvadesetak igrača međimurskih klubova koji su već igrali u Čakovcu da u novoj sezoni ponovo igraju u “svom” klubu i budu okosnica momčadi. Tekuća dugovanja sanirat će se kroz petnaestak dana, ona ostala kad se dobije potpuni uvid u financijsku dokumentaciju. Tu mnogo toga nije jasno pa će ako se hitno nešto pozitivnog ne riješi biti posla i za ostale nadležne organe. Obzirom da u klubu nisu zadovoljni suradnjom s odgovornima u Nogometnoj školi Međimurje / Čakovec, od nove sezone idu s osnivanjem svoje škole nogometa (zadužen Josip Zbiljski).
No prije svega je najvažnije prvo završiti prvenstvenu sezonu i onda do početka nove stabilizirati klub. Obećali su odgovorni u buduće i bolju suradnju s javnošću, ujedno pozvali sve zainteresirane ljubitelje nogometa koju mogu i hoće pomoći u stabilizaciji kluba da dođu u klub i zajedništvom svih postave ga ponovo na zdrave noge. Sve je to dobro rečeno i postavljeno, sada valja s riječi prijeći na djela. Hoće li biti tako znati će se uskoro, više nema i ne smije biti “farbanja”. Baš kao i da se trebaju imenovati i znati krivci za sve ove nepotrebne probleme u kojima se klub još uvijek nalazi. (Josip Freiler)

Izvor: 3078