Sport 27.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

NK ČAKOVEC: Gdje su nestala 3 milijuna kuna?!

Nakon dužeg vremena u čakovečkom su četvrtoligašu održali konferenciju za tisak na kojoj su s novinarima razgovarali i iznijeli sve aktualnosti, predsjednik i dopredsjednik kluba Zvonko Batuša i Željko Novak (izabran umjesto Damira Jaklina koji je podnio ostavku), te trener Želimir Orehovec.
Nakon detaljne analize i pregleda poslovanja kluba od 2003. do 2010. godine odlučeno je da se putem državnog odvjetništva i porezne uprave podnesu prijave protiv nekih tada odgovornih u klubu koji su mimo postojećeg službenog računa kluba raspolagali na drugim računima i drugim načinom s cca. 3.000.000 kuna, za što ne postoji vjerodostojna dokumentacija. O tome su upoznati čakovečki gradonačelnik i međimurski župan, s imenima će u klubu izaći u javnost nakon što u zakonskom roku državno odvjetništvo pokrene istragu.
Glede suspenzije kluba koja se u zadnje vrijeme često spominje, radi se o neplaćanju sudaca, uglavnom mladih kategorija, što će se dogovorno s odgovornima riješiti ovih dana, tu su pomogli iz NK Međimurja s kojim pak će se klubom još bolje i jače surađivati i potpisati akt o suradnji, sve za dobrobit međimurskog nogometa, a posebno oko odgoja mladih koji bi trebali uskoro činiti okosnicu ne samo NK Čakovca, već i NK Međimurja - bilo u Prvoj ili Drugoj ligi.
Dobili smo i podatak da je u postupku traženje odštete za još nekoliko igrača, spomenut je iznos između 600.000 do 1.000.000 kuna što bi s ranije spomenutim iznosom brzo klub riješilo svih dugovanja od ranije, a nešto bi i “ostalo” na ovaj put deblokiranom računu.
Na kraju smo obaviješteni da će se do kraja godine održati svečanost u povodu 90. godišnjice kluba, najstarijeg i uglavnom uspješnog po radu i rezultatima svih ovih godina.
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2874