Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

NK ČAKOVEC: Konfuzija i neozbiljnost

Protekli smo tjedan, nakon dužeg vremena, zahvaljujući novom direktoru kluba Josipu Zbiljskom, mogli objaviti nekoliko kratkih informacija iz najstarijeg međimurskog kluba. Dobili smo i obećanje direktora da će se tijekom proteklog tjedna odgovorni iz kluba, ako takvih još ima, obratiti javnosti na konferenciji za novinare i obavijestiti o daljnjim planovima i problemima Čakovčana. Nažalost, na tome je ostalo, konferencije nije bilo, pa je situacija i dalje vrlo nejasna i konfuzna. Baratamo tako samo s neprovjerenim informacijama, jedna je i ta da je održana Skupština kluba, bez prisustva javnosti, neki članovi Skupštine nisu upoznati s tom informacijom, barata se i nekim imenima rukovodećih osoba u klubu, nećemo ih spominjati jer nismo uspjeli provjeriti vjerodostojnost informacije, a direktor Zbiljski unatoč dogovora nije nam se javio.
Vrlo loše odjeknula je i vijest da je iz kluba bez potpisa i pečata (?!) na nekoliko adresa (Grad Čakovec, Zajednica sportova…) upućen dopis da klub odustaje od nastupa u 3. ligi. Istina, to je Zbiljski demantirao, jer da je to učinio netko bez znanja nove uprave. Demantirao je i vjerodostojnost sličnog dopisa upućenog Nogometnoj školi Međimurje / Čakovec i NK-u Međimurje glede odnosa Čakovca i Škole, ova komunikacija također pokazuje situaciju u klubu.
Što se tiče momčadi i stručnog stožera neslužbena informacija glasi da postoji dogovor s jednim klubom (ime nismo uspjeli saznati) oko ustupanja igrača i trenera Čakovcu (?) što zvuči po malo čudno i vrlo nejasno. Jer na terenu SRC Mladosti i u okolici Čakovca nema igrača Čakovca koji bi trenirali, a prvenstvo počinje 1. ožujka pa je sve i dalje obavijeno tajnom i vrlo je neozbiljno, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Ima još neslužbenih informacija o kojima ovaj put nećemo, možda tijekom tjedna dobijemo ipak i nešto službeno i “opipljivo”...(Josip Freiler)

Izvor: 3069