Sport 18.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NK ČAKOVEC: Moramo znati namjenu svake kune

Unatoč toga što je nastavak prvenstvene sezone sve bliže, što pripreme za odlučujući dio iste trebaju uskoro početi iz redova čakovečkog istoimenog trećeligaša malo vijesti, još manje pak onih pozitivnih. Iako je aktualni predsjednik kluba Dušan Mikolaj prilikom razgovora i analize učinka momčadi nakon jesenjeg dijela prvenstva apelirao na one koji žele i mogu pomoći klubu i širom im je «otvorio» vrata za suradnju, od toga za sada nema ništa. Unatoč opetovanog traženja za razgovor na početku kalendarske i natjecateljske godine predsjednik Mikolaj se ne javlja, nema ga ni u kancelariji, ne odgovara na telefonske pozive. Pokušali smo ga dobiti preko «susjeda» iz NK Međimurja koji također imaju prostorije na SRC-u Mladosti Čakovec, obećao je da će nam se javiti, na obećanjima je ostalo pa ga više nećemo ometati. A željeli smo samo čuti njegovo mišljenje oko «akcije» nekolicine zainteresiranih koji su spremni doći u klub i angažirati se i svojim sredstvima pomoći konsolidaciji istoga. Na čelu nekolicine tih možemo slobodne reći zanesenjaka je član sadašnje uprave kluba i poznati gospodarstvenik Predrag Šarić s kojim smo lako uspostavili kontakt i koji nam je realno iznio plan kako pomoći najstarijem međimurskom klubu u njegovoj ne baš blistavoj organizacijsko-financijskoj situaciji.
- Nije točno da nema onih koji ne žele pomoći klubu, ima nas nekolicina koji želimo i moažemo pomoći. Ulaganjem vlastitih sredstava, ne međutim na način kako se je to do sada radilo i radi se. Želimo da se zna namjena svake kune, da sve bude transparentno i dostupno javnosti. Želimo da Čakovec i Međimurje ima stabilnog, prvo drugoligaša, kasnije i nešto više od toga. Upravo zato nam nije svejedno kako se radi u klubu, konačno i kako se radi i odvija situacija i u sadašnjem aktualnom drugoligašu Međimurju. Želimo i da se još bolje radi u Nogometnoj školi da u momčadi igra što više domaćih igrača, iz Međimurja koje ima mnogo talenata. Ne želimo ništa rušiti, naprotiv želimo ujediniti sve istinske ljubitelje nogometa, a takvih ima, koji žele i mogu pomoći. Razgovarao sam s Dušanom Mikolajem o svemu tome, ponudio mu našu pomoć, čekamo da se do polovice tjedna o svemu jasno izjasni. Početak priprema, a time i drugog dijela prvenstva sve je bliže, ne smije se čekati, potrebna je hitna i djelotvorna akcija, ništa se više ne smije prepustiti slučaju ako se želi dobro klubu, preko njega i međimurskom nogometu. Nitko od nas ne želi čelno mjesto u klubu, želimo samo, to ponavljam da je sve transparentno i u svakom trenutku svima dostupno. Ako odgovor bude negativan neka Mikolaj snosi daljnju odgovornost mi smo željeli i bili spremni pomoći i neka na kraju onda o svemu svoj sud da sportska, posebno nogometna javnost, bio je kratak i realan Predrag Šarić.
Sada je na potezu Dušan Mikolaj, valjda je i on realan i neće odbiti pruženu pomoć pa će pozitivno odgovoriti na ovaj realan prijedlog, konačno on je tražio pomoć za bolje i efikasnije djelovanje kluba. Sportska javnost s nestrpljenjem očekuje konačan, nadamo se i hitan rasplet situacije, također da se konačno nakon dugo vremena održi izborna Skupština najstarijeg međimurskog nogometnog kluba, što je i statutarna obaveza. A odgovorni u županijskom upravnom odjelu trebali bi osim službenog traženja oko održavanja Skupštine, tražiti od sadašnje ili buduće uprave da konačno uskladi s Zakonom i Statut kluba koji sada nije usklađen.
Josip Freiler

U međuvremenu...

U međuvremenu je došlo do pozitivnih pomaka. Održan je sastanak između Predraga Šarića i Dušana Mikolaja, dogovoreni su modaliteti i prioriteti najavljene suradnje, a od jučer (ponedjeljak) s pripremama za odlučujući dio prvenstva počeli su i nogometaši Čakovca. Pod vodstvom trenera Izeta Terzića trenirat će se 5 puta tjedno u večernjim terminima (zbog škole i fakulteta pojedinih igrača), dogovaraju se i termini pripremnih utakmica, osim u prvenstvu Čakovčane čeka nastup i u međimurskom Kupu. U klubu za proljetni dio prvenstva računaju na slijedeće igrače: Prekupec, Banfić, Kovačević – vratari, te igrači: V. Pintarić, Jakšić, D. Novak, Šarić, M. Antonović, Jambrošić, N. Pintarić, Sečan, M. Novak, Pomper, D. Antonović, L. Bobičanec, Kosec, D. Bobičanec, D. Mesarić, Mihalic, M. Mesarić, Balent i Igrec. Ovo nije definitivni spisak, doći će ovih dana do određenih promjena, glede dolaska novih i odlazaka nekih igrača s navedene liste. (jf)

Izvor: 2960