Sport 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

NK ČAKOVEC: Novi trener Želimir Orehovec

Nogometaši “Čakovca” počeli su s pripremama za drugi dio prvenstva Četvrte lige sjever, koje počinje 14. ožujka. S tim u vezi održana je konferencija za medije na kojoj su s novinarima porazgovarali predsjednik Zvonko Bratuša i novi trener prve momčadi, Želimir Orehovec.
- Ovih smo dana potpisali ugovor o suradnji s NK “Međimurjem” prema kojem će njihovi najbolji juniori u drugom dijelu prvenstva braniti boje našeg kluba, tu se kaliti i ako zadovolje kasnije igrati u prvoligaškom sastavu “Međimurja”, rekao je u uvodu Bratuša. - Time smo ostvarili ranije dogovorenu viziju da u prvoligaškom sastavu “Međimurja” u buduće igra što više domaćih igrača. Zato smo dogovorno s NK “Međimurjem” za trenera postavili voditelja Škole nogometa Želimira Orehovca koji već vodi treninge kojima uz spomenute juniore prisustvuje veći dio igrača naše momčadi iz prvog dijela prvenstva. I dalje je plan konkurirati za naslov prvaka 4. HNL sjever, time i plasman u 3. ligu sjever.
• Zašto u razgovorima na relaciji Čakovec-Međimurje niste uključili i najodgovornije iz Škole nogometa?
- Nije točno, razgovore su vodili predstavnici našeg kluba i “Međimurja” te Stručna komisija Nogometne škole, ugovor o suradnji sve to lijepo regulira, ponavljam, na dobrobit međimurskog nogometa, završio je Bratuša.
Novi trener Želimir Orehovec nas je obavijestio da na treninzima ima 27 igrača, većina je mladih rođenih između 1991. - 1993. godine koji s ostalima iz momčadi iz prvog dijela prvenstva mogu ostvariti zacrtane klupske ciljeve.
- Drago mi je da sam preuzeo vođenje ove mlade momčadi. Među igračima ima mnogo kvalitetnih koji dobrim radom mogu uskoro kandidirati za prvoligaški sastav “Međimurja”. Šteta da u Nogometnoj školi nemaju dovoljno razumijevanja za ovaj projekt koji vodi boljitku međimurskog nogometa. Čudim se i rješenju oko moga daljnjeg statusa u Nogometnoj školi, jer sam prema dogovoru Međimurja i Škole došao na mjesto trenera Čakovca, završio je Orehovec.

SVAĐE IGRAČA

Nakon konferencije za tisak održan je sastanak s igračima kojem nismo prisustvovali, ali je prema nekim saznanjima i vijestima s jednog portala bilo burno. Zbog nezadovoljstva pojedinih igrača oko ispunjavanja dogovorenih, ali neispunjenih obaveza iz prvog dijela prvenstva došlo je do svađe, čak i naguravanja što ne priliči ako je to točno takvim situacijama. Neki igrači iz prvog dijela prvenstva ne žele više igrati u klubu pod takvim uvjetima, klub im ne želi dati istupnice, pa ostaje i dalje mnogo nepoznanica.
P.S. Zvonko Bratuša je na sastanku s novinarima spomenuo mogućnost osnivanja vlastite škole nogometa, ako se ne izglade nesporazumi s Nogometnom školom Međimurje - Čakovec.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 2859