Sport 10.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

NK ČAKOVEC: Otkaz Mariju Kovačeviću!

Ono što se danima pričalo u kuloarima, dobilo je tijekom proteklog tjedna potvrdu. Mario Kovačević nije više trener nogometaša Čakovca, drugoplasiranog sastava 4. HNL-sjever kojeg je uspješno vodio u prvom dijelu prvenstva i koji ima velike izglede osvojiti naslov prvaka i plasman u III. HNL-istok. U javnosti kruže različite verzije zbog čega je došlo do “rastanka”, pitali smo obje strane, Mario Kovačević tvrdi jedno, predsjednik kluba Zvonko Bratuša drugo.
■ “Bratuša je tako htio! Ima on svoje ljude”
Evo što nam je rekao Mario Kovačević:
- Nisam više trener jer je Zvonko Bratuša tako odlučio, bez da sam podnio nakon završetka prvenstva izvješće o radu. Mislim da sam radio dobro, da u drugom dijelu prvenstva imamo realne izglede osvojiti naslov prvaka i plasirati se u Treću ligu. Nisam međutim naučen raditi po nečijem diktatu, nisam dozvolio nikome, pa ni predsjedniku miješati se u posao trenera, sugerirati tko će igrati ili sastavljati momčad. Nisam pozvan ni na sjednicu Uprave gdje je donesena odluka o smjeni tako da se nisam mogao “braniti”. U klub sam kao trener došao na temelju dogovora između “Međimurja” s kojim imam ugovor i “Čakovca”, mislim da sam radio dobro i da je odluka o smjeni donesena jer je predsjednik tako htio i ima svoje ljude za trenera. To je prava i jedina istina kad se radi o mojoj smjeni, rekao nam je Mario Kovačević, opravdano razočaran načinom kako je do toga došlo. Pamtimo ga kao vrlo kvalitetnog igrača prvo i drugoligaških klubova, isto tako i kao dobrog mladog i ambicioznog trenera.
■ “Nisu nam se podudarale ideje i vizija”
Predsjednik “Čakovca” Zvonko Bratuša ima drugačije obrazloženje:
- Do razlaza s Mariom Kovačevićem koji je vrlo dobar trener i stručnjak došlo je sporazumno. Nisu nam se podudarale ideje i vizija kako funkcionirati u teškim uvjetima rada. Siguran sam da će kao trener i u drugim sredinama postizavati dobre rezultate. Radimo na tome da uskoro imenujemo novog trenera. Prva je opcija Želimir Orehovec, tu međutim prvo treba dogovoriti s odgovornima u Školi nogometa “Međimurje-Čakovec” čiji je voditelj i trener juniora. Ako dogovor ne uspije imamo rezervnu varijantu i druge alternative.
Toliko o tome, naše je mišljenje da se sve moglo bolje i dogovorno riješiti. Ovako ostaju dileme i ‘repovi’ kojih u ionako teškoj situaciji u nogometu, ne bi trebalo i smjelo biti.(jf)

Izvor: 2850