Sport 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

NK ČAKOVEC: Prekinite agoniju!

Iz najstarijeg međimurskog nogometnog predstavnika Čakovca i dalje nema vijesti. Čekali smo desetak dana nakon završetka prvog dijela prvenstva koji su Čakovčani završili na posljednjem 16. mjestu tablice (15 0 2 13 8:89 2), da se netko iz kluba javi i odgovori na i dalje niz aktualnih pitanja. Nismo dočekali, obećanja iz priopćenja još od 8. studenog kada Čakovčani nisu odigrali utakmicu s Podravinom Ludbreg i za „zelenim stolom“ izgubili i taj susret 3:0, da će se javiti i javnost obavijestiti o svemu nisu se kao ni mnoga ranija ostvarila. Prije spomenute utakmice nisu Čakovčani završili susrete u Bjelovaru i Grabrovnici primivši pritom čak 23 gola, susrete s Mladosti u Ždralovima i Međimurjem u Čakovcu uspjeli su odigrati do kraja primivši pritom daljnjih 27 golova!
Kako u klubu i dalje šute i ne oglašavaju se pitamo javno dokle tako i može li se dalje tako sramotiti ugled najstarijeg međimurskog kluba i ime grada Čakovca čije ime nosi. Može li se ipak uz malo više dobre volje i zajedništva preko kratke zimske pauze pokušati iznaći neka rješenja. Naravno uz pomoć sa strane koja je neophodna u ovoj situaciji. Ako ne, treba hitno prekinuti ovu agoniju - valjda je to konačno jasno i odgovornima u klubu ako takvi postoje. Jer i dalje ostaju otvorena pitanja ima li klub uopće upravu i valjane normativne akte po kojima bi trebao djelovati, kolika su dugovanja prema državi i ona druga prema vjerovnicima, natjecateljskim organima, sucima... S kojeg se računa kada je osnovni dugo godina blokirani posluje, tko su toliko puta spominjani ali ničim dokazani sponzori, zašto je i dalje klub zatvoren prema sportskoj i nogometnoj javnosti gdje sigurno postoje ljudi koji mogu pomoći da se ne „ugasi“, konačno znaju li se imenom i prezimenom krivci za ovu situaciju i agoniju kluba koja traje više od godinu dana?
Pitanja mnogo, odgovora nema, a vrijeme neumitno teče. Možda agoniju prekinu i ponude odgovarajuća rješenja odgovorni Zajednice sportova grada Čakovca čije ime klub nosi, oni u Međimurskom nogometnom savezu kojima ova situacija zbog popularizacije i kvalitete međimurskog nogometa ne bi smjela biti „strana“, konačno i sportska inspekcija koja u ovakvim slučajevima također treba intervenirati.
Josip Freiler

Izvor: 3059