Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NK GRANIČAR KOTORIBA: Roditeljski sastanak

U Nogometnom klubu “Graničar” Kotoriba iniciran je sastanak klupskog čelništva i trenera mlađih igračkih kategorija s tridesetak roditelja djece iz klupskog omladinskog pogona. U uvodnoj riječi je predsjednik kluba Vlado Mikulan istaknuo je kako je vrlo važno da se djeca što više zadržavaju na igralištu umjesto na nekim drugim neprimjerenim mjestima te da je klupski cilj da se u rad mlađih kategorija što više uključe i roditelji kako bi se zajedničkom suradnjom postigli još bolji rezultati.
Sportski direktor kluba Robert Čižmešija osvrnuo se na rang natjecanja kategorija u-10, u-12 i u-14 gdje se u sezoni 2013./14. nogometaši Graničara natječu te napomenuo kako je vrlo važno natjecanje u što kvalitetnijoj ligi jer će im se stečeno iskustvo protiv kvalitetnijih protivnika vratiti u budućnosti, tako što će postati bolji igrači. Napomenuo je i da je bitno da se realizira ideja o osnivanju zajedničke nogometne škole u suradnji s NK Vidovčan i općinama Donji Vidovec i Kotoriba.
Treneri spomenutih momčadi, Marko Nađ i Franjo Farkaš, su se također osvrnuli na svrhu ranga natjecanja te na igrački kadar koji imaju, a Nađ je još istaknuo problem manjka igrača ekipe u-12. Konstruktivnom raspravom roditelji su doprinijeli ovom sastanku pa su tako dali podršku radu s mlađim kategorijama i osnivanju nogometne škole s NK Vidovčan.
Kako bi se održavao taj kompletni pogon od oko sedamdesetak mlađih igrača, s četiri trenera, spremištarem, kompletnom opremom i objektom te troškovima službenih osoba i prijevoza potrebna je i financijska konstrukcija koja će to podržavati jer u ovom trenutku Općina Kotoriba kroz redovnu dotaciju klubu uplaćuje mjesečno svega 5.000 kuna, a što je nedostatno za normalno funkcioniranje svih aktivnosti, uključujući i seniorski sastav.
Stručni stožer kluba je predložio da se među roditeljima izaberu koordinatori rada i djelovanja mlađih kategorija koji će predstavljati sponu između ekipa, roditelja i čelništva kluba te aktivno sudjelovati u organizaciji svih aktivnosti vezanih uz rad omladinskog pogona. U koordinativno tijelo izabrana su četiri roditelja.
Mladen Grubić

Izvor: 3061