Sport 28.12.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NK MEĐIMURJE: Dišemo na škrge

U čakovečkom su drugoligašu organizirali tradicionalno druženje s novinarima, na kojem ih je u ime kluba pozdravio direktor Stjepan Hamonajec i prokomentirao natjecateljsku 2011. te naznačio planove za 2012.godinu.
- Protekla godina bila je najteža za međimurski sport, u ovom slučaju za nogometni svih ovih godina od kada djeluje naš klub (15.6.2003. g.), rekao je u uvodu Hamonajec i nastavio:
- Možda smo previše očekivali u situaciji u kojoj je većina članova uprave neaktivna, sve je ostalo na 2-3 člana, obećanja koja smo dobivali od odgovornih bila su obećanja samo na papiru. Financijski plan nije ostvaren iako su ukupna dugovanja kluba (nismo dobili podatak kolika su, op.a.) smanjena za cca. 700.000 kuna. Suradnju i pomoć otkazali su nam i neki stalni do tada sponzori, također i neke županijske firme osim Međimurje-plina kojemu kao i onima koji su ostali uz nas zahvaljujemo toj pomoći. I državne tvrtke nam uskraćuju pomoć, imam dojam da im je to sugerirano s nekih visokih pozicija. Ipak smo kao što sam rekao ukupna dugovanja zahvaljujući angažiranju pojedinaca, prvenstveno predsjednika kluba Marijana Uršanića smanjili, pa da se slikovito izrazim u takvoj situaciji klub kao i kompletan međimurski sport ‘diše na škrge’. Sve ovo vrijeme intenzivno se razgovara s potencijalnim novim članovima uprave i Skupštine kluba (nismo čuli mogući datum održavanja iako je statutarni rok prošao), nema baš interesa i razumijevanja da u klub dođu novi ljudi. Ne odustajemo od toga posebno jer ima nekih naznaka da bi nam više mogli pomoći iz Grada Čakovca. Što se tiče igračkog kadra tu nismo sklapali nove ugovore, tu ćemo se i dalje ponašati prema trenutnim mogućnostima i u takvoj situaciji pokušati sve da u drugom dijelu prvenstva izbjegnemo dno tablice, da i u novoj sezoni Čakovec i Međimurje imaju drugoligaša. U drugom dijelu prvenstva imamo i bolji raspored, pauzu u prvenstvu trebamo iskoristiti za već spomenutu bolju logistiku, po mogućnosti se pojačati s 2-3 kvalitetna igrača, o tome brigu vodi trener Damir Biškup s čijim smo radom zadovoljni, koji je trenutno zaokupljen izradom plana priprema koje bi trebale početi 15. siječnja.
Spomenuo je Hamonajec i problem zaposlenika u klubu koji nisu duže vrijeme primili plaće, a glede preoblikovanja kluba rekao je:
- Aktivno se radi na tome, sva je dokumentacija u Ministarstvu sporta na ocjeni, sve međutim dolazi u pitanje jer se najavljuje nova izmjena postojećeg Zakona o sportu. Valjda na bolje, sadašnji ima mnogo nedorečenosti.
Nešto oko moguće podjele 2. lige na dva dijela?
- Pobornici smo te ideje i podržavamo ju prvenstveno zbog financijskih ušteda, završio je Hamonajec i svim sportašima, nogometašima posebno zaželio mnogo uspjeha u Novoj godini. Na kraju nas je obavijestio da se s bolovanja vratio Miljenko Dovečer koji će i buduće i dalje obnašati dužnost sportskog direktora. Dovečer, koji se kasnije pridružio razgovoru, samo se na tu njegovu konstataciju zagonetno nasmijao. Nije želio kako kaže za sada još ništa komentirati.
Josip Freiler

Izvor: 2957