Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NK MEĐIMURJE: Hamonajec: "Moramo sjesti za stol s gradonačelnikom Kovačem"

Nogometaši Međimurja na zasluženi i kratki odmor krenuli su s 1. mjesta tablice 3. HNL-sjever, a kakvi su planovi za proljeće novinarima su na posljednjoj konferenciji za novinare 2013. godine predstravili čelni ljudi kluba. Sve u svemu, polusezonom Međimurci mogu biti zadovoljni. Na tablici su nakon 15 kola jesenji prvaci s 33 boda (10 pobjeda, 3 neriješena ishoda i 2 poraza). Ipak, predsjednik Marijan Uršanić imao je i po koju zamjerku na račun igrača prve ekipe.
- U par smo navrata morali intervenirati zbog slabog zalaganja momčadi. Općenito, čini se da je ekipa bila fantastična kada je igrala protiv jakih protivnika, a mučila se sa slabijima. Od ukupnog mogućeg broja bodova osvojili smo 75%, da smo osvojili malo više imali bi pred sobom mirnije proljeće. Trener i stručni stožer ostaju isti, promjene se mogu očekivati u momčadi, a direktor Stjepan Hamonajec zaziva povratak igrača koji su pred godinu i pol posuđeni Čakovcu, a potom se razišli po ostalim klubovima.
Postavlja se pitanje, hoće li Međimurje u 2. ligu ako se ukaže prilika?
- Naše igre i igrački potencijal daju nam za pravo i nadu da ćemo uspjeti u osvajanju prvenstva. No, ne znamo još sve o tome kako će se formirati 3. liga pa je još prerano razmišljati o prelasku u viši rang.
Osim igara, NK Međimurje i susjedi na stadionu, NK Čakovec, ovih su dana plijenili pažnju zbog prilično oštrih novinskih napisa, a gradonačelnik Čakovca je rekao kako mu je svejedno hoće li dva nogometna kluba na stadionu Mladosti opstati ili propasti. Pomalo neuobičajeno za njega, ovaj put je na loptu stao direktor Hamonajec:
- Ne možemo komentirati napise u novinama, nama osobno gradonačelnik Stjepan Kovač nikada nije rekao nešto takvoga. Čini mi se da nije do kraja upoznat s nekim stvarima, no kad sjednemo s njim za stol, svakako ćemo porazgovarati o tome.
A na pitanje kako komentira gradonačelnikovu želju da se spoje Međimurje i Čakovec, Hamonajec je ipak posegnuo za svojom poznatom retorikom:
- Ja još nisam čuo za mladu koja bi se htjela udati za mrtvaca! No, naša su vrata uvijek otvorena, čak toliko da nam propuh vuče.
Šteta da se ni jedan od čelnika kluba nije bar jednom rečenicom osvrnuo i spomenuo da je naslov jesenjeg prvaka osvojen u godini kada klub slavi vrijedan jubilej - 10. godišnjicu djelovanja.
Josip Freiler

Izvor: 3061