Sport 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

NK "Međimurje" na pripremama u Turskoj

Nogometaši čakovečkog prvoligaša od prošlog su utorka, 2. veljače na zajedničkim pripremama u turskom Beleku, borave u Hotelu Arcadia, svakodnevno vrlo intenzivno treniraju, do povratka u Čakovec 12. veljače odigrat će i četiri kontrolne, prijateljske utakmice.
- U Čakovcu smo trenirali u teškim uvjetima, u Beleku ćemo ovaj put pod vrlo dobrim uvjetima sve nadoknaditi i dobro pripremljeni se nakon druge faze priprema vratiti u Čakovec.
Radimo uglavnom na tehničko-taktičkom dijelu, mislim da ćemo uspjeti realizirati sve zacrtano, rekao nam je u kratkom razgovoru Srećko Bogdan koji s pomoćnicima Stjepanom Deverićem, Darkom Stamenkovićem i Hrvojem Goričancem radi s igračima.
- Šteta da zbog ozljede nije s nama Zoran Lesjak, prije odlaska u Belek sve smo dogovorili oko daljnje suradnje s Mariom Darmopilom i Krunom Bratkovićem, također potpisali ugovore s Goranom Jurošem (vezni igrač) koji je došao iz Croatia Sesveta, te Adrianom Valentićem (obrambeni igrač) iz Vinodola. U međuvremenu su ugovorne obaveze produžili Daniel Georgievski i Marijan Vuka, tako da smo i tu riješili sve dileme.
Nakon svega mogu reći da sam optimista, prije treće odlučujuće faze priprema koja slijedi odmah po povratku u Čakovec. Već 13. veljače u Kaposvaru s istoimenim mađarskim prvoligašem igramo generalku pred početak prvenstva, nadam se i tu uspješnom rezultatu, završio je Bogdan.
U Beleku su sljedeći igrači: Mađarić i Vuljanko (vratari), Andre Silva, Amauri, Bratković, Bubalo, Valentić, Georgievski, Melnjak, Pintarić, Golub (obrana), Aganović, Grgić, Levačić, Kovač, Juroš, Darmopil, Plantić, Cicero Lima, Krajačić (vezni), te Golubović, Eliomar, Žuljević, Vuka, Škrijelj (napad). Tu su i direktor i sportski direktor Stjepan Hamonajec i Miljenko Dovečer s kojim posebno dobro surađujemo glede događanja u Beleku.
Istovremeno su aktivni i u upravi. Dogovoreno je sve s igračima oko smanjenja plaća, istovremeno im je obećana nagrada ako osiguraju prvoligaški status, potpisan je ugovor o međusobnoj suradnji s NK Čakovcem, 8 najboljih juniora NK Međimurja igrat će u proljetnom dijelu prvenstva za NK Čakovec u 4. ligi, a intenzivno se radi na rješavanju uvijek aktualne organizacijsko-financijske problematike.

Josip Freiler

Izvor: 2859