Sport 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

NK MEĐIMURJE: Nadam se bodovima u Varaždinu

Pripreme nogometaša Međimurja pred nastavak odlučujućeg dijela prvenstva završile su pomalo neočekivano, visokim porazom u pripremnoj utakmici u Sesvetama 0:8!
- Loši vremenski uvjeti koji su diktirali tijekom cijelog pripremnog razdoblja nisu nas omeli da ipak na kraju ne izvršimo sve planirano. Radili smo u otežanim uvjetima, bilo je problema, nismo uspjeli zbog toga odigrati tri dogovorene pripremne utakmice, visoki poraz u Sesvetama koji spominjete nije poremetio krajnji cilj i planove. U tjednu pred nastavak prvenstva slijedi razrada taktičkih varijanti, sve u cilju da i na kraju prvenstva zadržimo 1. mjesto i pokušamo putem kvalifikacija osigurati nastup u 2. ligi. Svaka utakmica bit će teška, svi nas kao jesenje prvake žele pobijediti, no, i mi ćemo ovaj put promijeniti taktiku, tako da sa svima odigramo jednako ozbiljno, ne kao u jesen, da samo s najjačim protivnicima igramo ozbiljno i odgovorno. To mora dati i dat će rezultate, optimistički je raspoložen trener Čakovčana Damir Biškup.
• S kojim igračkim kadrom planirate do uspjeha i potvrde naslova prvaka?
- Važno je da je većina igrača iz prvog dijela prvenstva, a radi se o kvalitetnim igračima u koje imam puno povjerenje, ostao na okupu. Otišao je samo iskusni Menzil, uspješno će ga nadojestiti Hernandez, a braća Stjepan i Aleksandar Korenika zaoštrit će konkurenciju u momčadi. U odlučujućem dijelu prvenstva računam na sljedeće igrače: Šafarić, Farkaš i mladi Ramić - vratari, Dodlek, Kuzmić, Petak, Novko, Pintarić i Jambrović - obrana, Vuković, Golik, Puclin, Hernandez, Vabec, Hrustek, S. Korenika - vezni red, te Skoliber, Vuk, Kokot i A. Korenika - napad.
• Prvi u nizu i odmah neobično važan susret je već u subotu u Varaždinu?
- Bit će to teško i zahtjevno gostovanje kod kvalitetnog protivnika čiji su mladi igrači školovani i željni dokazivanja. No, ako odigramo prema dogovoru, odgovorno, napadački i borbeno svih 90 minuta, siguran sam da ćemo se u Čakovec vratiti s prvom pobjedom i 3 važna boda. Očekujem i potrebnu pomoć naših vjernih navijača koja, nadam se, neće izostati, završio je Biškup. (Josip Freiler)

Izvor: 3070