Sport 04.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

NK Međimurje: Nedostaju kvalitetni igrači

Nogometaši Međimurja i dalje vrlo intenzivno treniraju, odigrali su tri pripreme utakmice i po svemu sudeći u pravo će vrijeme biti dobro pripremljeni za sva teška iskušenja u novoj prvenstvenoj sezoni. U do sada odigranim kontrolnim susretima vidjelo se je da se pomalo ustaljuje “udarni sastav”, nedostaje međutim još nekoliko kvalitetnih igrača da se isti do kraja zaokruži. Jer mladi koji ulaze u 2. poluvremenu svakog susreta ne mogu još uvijek u cijelosti nadomjestiti standardne igrače pa na nekim mjestima, posebno u obrani još dosta ‘škripi’. U klubu rade na rješavanju toga problema, možda će to riješiti i vidjet će se rezultati toga na tri kontrolne utakmice koje predstoje do kraja tjedna. Prva je na redu već danas (utorak) u 17.30 sati u Čakovcu s ekipom Zeline, u četvrtak u isto vrijeme i na istom mjestu igraju s Ormožom iz susjedne Slovenije, a za nedjelju u 10.30 sati dogovoren je susret u Svetom Martinu na Muri s rumunjskim drugoligašem FC Snagovom koji se tamo nalazi na pripremama.
U međuvremenu se momčadi priključio Ivan Ćosić, novo registrirani igrači su Josip Zeba, obrambeni igrač, dolazi iz HAŠK-a, te Goran Međimurac, napadač koji dolazi iz Hrvatskog dragovoljca. Osim Andre Silve iz kluba su otišli Vitas, Jukić, Cicero Lima, Kokot, Vuk, Jambrušić, nejasan je status Vuke. Kad smo govorili o teškom proljetnom rasporedu Čakovčana to potkrepljujemo sljedećim podacima. Prvenstvenu sezonu otvaraju 20. kolovoza gostovanjem u Dugopolju, iza toga 27. kolovoza su slobodni, 3. rujna gostuju kod Hrvatskog dragovoljca, 10. rujna prvi su put domaćini Rudešu, slijedi gostovanje kod Pomorca, 24. rujna domaćini su Vinogradaru, sljedi gostovanje kod Croatia Sesveta 30. rujna, pa domaćinstvo s Radnikom u Čakovcu, 15. listopada ide se u Zagreb HAŠK-u, slijedi gostovanje u Imotskom 22. kolovoza, u Čakovec iza toga dolazi 22. listopada Imotski, pa se ide 29. listopada Mosoru, 5. studenoga u Čakovcu gostuje Solin, 12. studenoga gostuje se u Velikoj Gorici kod Gorice, 19. studenoga u Čakovcu gostuje Junak, a 26. studenoga u posljednjem jesenjem prvenstvenom kolu ide se u Slavonski Brod MV Croatiji.
Josip Freiler

Nesportski potez Dušana Mikolaja
A u vezi najavljene utakmice s Čakovcem, kratki komentar. Iako su na igralištu i gledalištu bili prisutni svi akteri, posebno gledatelji zbog kojih se između ostaloga utakmica igra, ona nije odigrana. Takao je “odlučio” predsjednik Čakovca Dušan Mikolaj. Zbog, kako kaže, “prljave igre” Međimurja oko registracije juniora čakovečkog kluba za Međimurje. Zaboravio je da se sve to ako je istina odvija preko Škole nogometa Međimurje-Čakovec čiji je klub s Međimurjem član, koji ima svoje organe upravljanja u kojima su i predstavnici oba kluba. Zaboravio je i podatak da se svakodnevno intenzivno druži s odgovornima Međimurja, također i kako je on došao do pojedinih igrača iz čakovečkog drugoligaša. Da ne duljimo, nije se kao čelnik kluba ponio sportski, još se jednom potvrdilo da lokalni rivali ne surađuju za dobrobit međimurskog nogometa, još jedna ružna epizoda zbog čega su gledatelji opravdano negodovali. Umjesto da se zajednički surađuje dolazi do ovakvih neželjenih situacija, ne ponovilo se, neodigravanjem kontrolne utakmice oštećeni su osim gledatelja igrači oba kluba, nažalost to nije prvi put da se nešto takvoga događa. Nadamo se da je posljednji put. Ili se ponovo varamo? (j.f.)

Izvor: 2936